Nyt stævne med store både

"Mio" fra Horsens er en stor sejlbåd, men den syner ikke meget ved siden af "Broskraberen" - den største deltager i "Big Boat Challenge" i 2009. Den over 20 år gamle kapsejler med en besætning på 16 optog 26 meter kajplads og blev i sin tid bygget til præcis at kunne gå under Storstrømsbroen - ved lavvande.
Foto: Ole Friis

Nyt stævne med store både

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den absolutte elite med OL-guldvinderen Jesper Bank i spidsen kommer til start ved den anden udgave af "Big Boat Challenge"

Kerteminde: De hurtigste 40 storbådssejlere fra Nordeuropa kommer til Kerteminde i pinsedagene. Men det er ikke sikkert, de kan følge med 10 af de lidt langsommere.

Forklaringen er, at Kerteminde Sejlklub sender invitationen til 2010-udgaven af "Big Boat Challenge" ud til flere end 100 udvalgte både. Og de 40 hurtigste til at melde sig, får lov at stille op. De øvrige interesserede må så håbe på, at de får tildelt et af de 10 wildcard, der bringer det samlede felt op på 50 både.

Disse wildcard vil ifølge sejlklubbens Team BBC blive tildelt ud fra sejladsledelsens vurdering af, hvilke deltagere der vil højne kvaliteten af sejladserne.

Kvaliteten synes nu ikke at blive noget problem. Deltagerne i den første, succesfulde udgave af "Big Boat Challenge" i år var meget begejstrede for arrangementet. Mange af dem meddelte straks, at de var klar til en ny dyst i 2010.

Også den dobbelte OL-guldvinder Jesper Bank har anmeldt sin deltagelse - hvis han får en invitation!

De 50 store kølbåde kommer som nævnt til Kerteminde i pinsedagene, nemlig den 22.-23. maj, hvor sejlklubben samtidig afvikler sit traditionsrige jollestævne - Sail Extreme. Det betyder, at der vil være over 1000 sejlere i byen, så der er lagt op til Danmarks største sejlsportsweekend.

Store mandskaber

Mange vil være drenge og piger i hver sin lille optimistjolle, mens der skal anderledes store besætninger til at sejle "Big Boat Challenge". De deltagende både er typisk mellem 30 og 65 fod og har mandskaber på fra 8 til 15 mand.

Kertemindes "Big Boat Challenge" kom så godt fra start i år, at 2010-udgaven af konkurrencen er valgt som første afdeling i serien IRC Baltic Open.

Det er en ny serie af kapsejladser for store skandinaviske både, som arrangeres af den tyske Offshore Organisation i samarbejde med Hanseboot.

I weekenderne efter stævnet i Kerteminde er der to kapsejladser Fyn rundt. Først fra Bogense, derefter fra Kerteminde, så mange af de store både ventes at blive lidt længere i de fynske farvande.

Nyt stævne med store både

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce