Julemanden i hundeslæde

Nå, så kan julemanden også ankomme i en slæde - på hjul, forspændt ikke rensdyr, men slædehunde. Bag julemanden hundespandets ejer, Dan Lund Mulbjerg fra Ringe.
Foto: Peter Leth-Larsen

Julemanden i hundeslæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene i Ørbæk lærte noget nyt i dag, da de kaldte på julemanden uden for kirken, da en række foreninger bød til julehyggeeftermiddag.

Ørbæk: Når man kalder på julemanden en søndag eftermiddag midt i december udenfor kirken i Ørbæk, så kommer han kørende - i en hundeslæde. På hjul.

Det er, hvad børnene i Ørbæk i dag lærte, da de var med til julehyggeeftermiddag, arrangeret af Ørbæk Handelsstandsforening, Ørbæk Borgeforening, Ørbæk Håndbold Klub og Frørup-Ørbæk Gymnastikforening.

For aldrig så snart havde børnene råbt "Julemand! Julemand!" før han trillede frem nede fra Åløkkevej.

Snart var nisseorkestret - i dagens anledning havde Peder Most Garden taget årstidssvarende dragter på - før det i optog gik ad Hovedgaden.

Først måtte handelsstandsforeningens formand, elinstallatør Knud Wismann, nærmest med dødsforagt kaste sig ud i den travle trafik på Hovedgaden for at skaffe plads til optoget mellem bilerne. Der var da også hurtigt en længere hale af biler efter det spillede nisseorkester efterfulgt af den flødekaramelkastende julemand.

Efter en runde i byen, som blandt andet førte optoget forbi Plejecenter Rosengården, endte man ved Ørbæk Kro, hvor den varme gløgg, sodavand og æbleskiver og mere julehygge ventede.

Imens kunne hundeforspandets ejere, Louise og Dan Lund Mulbjerg fra Ringe, køre hundene ned bag i krohaven, så de kunne få et hvil.

- Vi har fundet frem til dem, fordi det jo er det her grønlandske med hundeslæde. Det var én i vores aktivitetsudvalg, der fik idéen og kontaktede en klub, sagde Knud Wismann.

Louise og Dan Lund Mulbjerg fortalte, at de sammen dyrker interessen for slædehunde og at køre med dem. Herhjemme mest spændt for en slæde på hjul som i går i Ørbæk.

- Det bedste er altså at køre på sne. Så hver vinter tager vi på en længere tur til Sverige. Det er oppe ved Idre, et rigtig godt område at køre i, fortalte de.

- Det er nu første gang, at vi har hentet selveste julemanden. Det var da sjovt, sagde Dan Lund Mulbjerg.
Foto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen

Julemanden i hundeslæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce