Log ind

20 børnespil til ønskelisten

 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten
 • 20 børnespil til ønskelisten

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret
Vi har pløjet os gennem bunkevis af børnespil - med kyndig assistance fra avisens faste stab af eksperter på to, seks, ni og 12 år. Spillene byder både på leg og læring, ofte i skøn forening. Men der er store spring i pris og kvalitet. Se her, hvilke børnespil der fortjener en plads under juletræet.
"TinkerBell and the Lost Treasure", DS, 8-10 år, 399 kr. (kortlink.dk/76q4)

Trods titlen er spillet oversat til dansk. Du skal hjælpe Klokkeblomst med at finde en skat. Det gøres ved at flyve rundt, tale med de andre feer og løse små gåder. Takket være den udførlige opgaveliste er man ikke i tvivl om, hvordan man kommer videre. Grafikken brillerer med smukke animationer og håndtegnede landskaber, og musikken er også glimrende. Så hvis man er gammel nok til at læse, men ung nok til at tro på feer, flyver Klokkeblomst til tops på ønskelisten.

"Hugo - Magi i Troldeskoven", pc, PS2, Wii, 5-10 år, 199 kr. (hugogames.com)

Et flot comeback for tv-trolden Hugo, som mange nok husker fra "Eleva2eren". Her har vi ham i et klassisk platformspil med mange børnevenlige tiltag. For eksempel er her ekstra mange tjekpoints, så man aldrig bliver sat særlig langt tilbage. Og når de onde fjender besejres, dør de ikke - de bliver gode. Grafikken er idyllisk med grønne enge og flaksende sommerfugle, og historien er næsten poetisk. Hugo har udviklet sig til en rigtig charmetrold.

"Pixeline: Dansk - Kaos i Kommakøbing", DS, 6-8 år, 300 kr. (kortlink.dk/76hw)

Pixeline skal hjælpe den gamle fru Ordlyst med at samle sætninger til en bog. Du styrer hende rundt i Kommakøbing, hvor hun samler gyldne bogstaver og hjælper indbyggerne. Her skal genkendes bogstaver, ord, rim og stavelser. Og i tærtefabrikken skal man råbe ind i mikrofonen, hver gang en "vokaltærte" ruller forbi bagersvenden. Selv den højeste af de tre sværhedsgrader er ganske nem, men til de yngste skoleklasser (inklusive børnehaveklassen) er spillet en lille pædagogisk perle.

"Pixeline: Matematik - Tåger over Talstrup", DS, 7-10 år, 300 kr. (kortlink.dk/76k2)

Pixeline er havnet i Talstrup, hvor hun samler tal og hjælper beboerne med forskellige opgaver. Typisk skal man vælge et tal, der passer til det viste regnestykke - eller omvendt udpege det regnestykke, der passer til det viste tal. Forsøget på at gemme regnestykkerne bag hestevæddeløb og bjergbestigning virker lidt søgt. Nok så hverdagsagtig er købmandstjansen, hvor man beregner byttepenge. Spillet er skåret over samme læst som Kommakøbing-spillet, men det virker knap så veloplagt.

"Pixeline: Lær at stave - Stavning eller kaos", pc/Mac, 6-9 år, 149 kr. (kortlink.dk/76k3)

En vellykket dansktime - forklædt som sjov. Pixeline skal samle dele til en raket - typisk ved at stave til det, der vises på skærmen. Men her skal også tælles stavelser og udpeges navneord, udsagnsord og tillægsord. Og så er her en rigtig fin øvelse i bogstavlyde. Nogle opgaver er på tid, hvilket kan give unødig stress, mens man leder efter tasterne. At astronauten hedder Nick Spudt, mens de øvrige figurer har navne som Tove Mitlivsen og Karen Nixenbixen, vidner om et vist sprogligt overskud.

"Pixeline: Sikker på cykel - Byens bedste bud", pc/Mac, 6-9 år, 149 kr.(kortlink.dk/76p9)

Pixeline vil være cykelbud, men først skal hun samle point nok til den store budprøve. Med piletasterne hjælper du hende rundt mellem byens udfordringer, der mest handler om grundlæggende færdselsregler - og om at genkende farlige situationer i trafikken. Selve cykelturen er for ensformig og langtrukken. Men bremselegen giver en god fornemmelse af, hvor svært det er at standse i fedtet føre. Og det uundgåelige vendespil får et relevant efterspil, når brikkerne skal placeres på cyklen.

"Pixeline: Learning English - Money or nothing", pc/Mac, 7-13 år, 149 kr. (kortlink.dk/76k5)

Pixeline har 31 dage til at finde en mystisk arving. Jagten på spor former sig som et brætspil, hvor man kommer rundt til forskellige minispil. Ofte skal man sætte engelske ord ind i sætninger eller matche dem med de rigtige billeder. Men her er også mere avancerede øvelser, hvor man f.eks. skal vælge, om der skal "a" eller "an" foran navneord. Det lyder kedeligt, men rammehistorien fænger, og spillet dyrker den nostalgiske Sherlock Holmes-atmosfære.

"Pixeline: Dinosaurer - De frygtelige øgler", pc/Mac, 6-9 år, 149 kr. (kortlink.dk/76p6)

Lillebror er fanget i urtiden af en fæl dinosaurus. Pixeline må rejse frem og tilbage i tiden for at samle jordnødder til et gammelt egern, der kender vejen til lillebror. Selve tidsrejsen er et simpelt actionspil, og der er mere piletast-motion, når du banker kød til den tandløse dino. Her er dog også mere stil- færdige opgaver som vendespil og farvelægning. Spillet har færre aktiviteter end de andre Pixelinespil, men man lærer da lidt om de forskellige dinosaurer og den tid, de levede i.

"Flunkerne - Robotter", pc/Mac, 4-10 år, 199 kr. (kortlink.dk/76pf)

Som i bøgerne er her opfindsomme mylder-billeder, hvor du skal udpege skøre ting og sager. Men findelegen krydres med minispil, hvor man f.eks. skal vække en flok pingviner ved at hoppe på et monster, så det prutter voldsomt. I praksis et simpelt skyde-til-måls-spil, men pruttelyde gør altid lykke. Her er også en labyrint, et stilfærdigt skydespil - og så er det sørme lykkedes at indsmugle et regnespil. Men ellers står den på frikvarter og opdagelse i flunkernes kulørte verden. Prisen er i overkanten.

"Flunkerne - Robotter", pc/Mac, 4-10 år, 199 kr. (kortlink.dk/76pf)

Den klassiske findeleg fra billedbøgerne er her en tand mere levende end i robot-spillet fra samme serie. Udover at pege med musen styrer man nemlig sin flunk rundt i de kulørte omgivelser. Hertil kommer et minispil, hvor man skal udpege identiske flunker, og en fægtekamp, hvor det gælder om at være rap ved piletasterne. I piratkortduellen skal man besejre modstanderen ved at spille sine angrebskort rigtigt. Den stilsikre musik og grafik bidrager til oplevelsen af et veloplagt opdagelsesspil.

"Imagine: Journalist", DS, 8-12 år, 399 kr. (kortlink.dk/76rf)

Som nybagt reporter starter du med store ambitioner i et lille kontor. Men måske ender du med dit eget tv-show. De indlagte minispil er mest et spørgsmål om hurtige reaktioner, hvad enten du klikker talebobler under et interview eller trykker på kameraets udløser, når motivet poserer. Men helheden er flot præsenteret med dansk tekst og tale. Og børnene fængsles af det fremadskridende (karriere)forløb, som dog bliver lidt ensformigt i længden. Med DSi får du et ekstra spil, der udnytter det indbyggede kamera.

"Imagine: Beauty Stylist", DS, 8-15 år, 399 kr. (kortlink.dk/76rg)

Den her gik rent ind hos test-tøzerne ... Du får din egen skønhedssalon, hvor du skal style hår, lægge makeup - og i det hele taget give kunderne de mest fantastiske "make-overs". Snart begynder berømthederne at indfinde sig. Men glem ikke at indrette salonen med nye møbler og blomster, som du finder i indkøbscentret. Temaet passer godt til DS’ens trykfølsomme styring, og derfor virker spillet mindre søgt end journalist-titlen i samme serie. Desuden er det forfriskende, at alt foregår på højkant.

"Toy Story Mania", Wii, fra 5 år, 399 kr. (kortlink.dk/76rr)

Forventningerne var høje til dette spil, for vi elsker Toy Story, og spillet er endda i 3D. De to medfølgende 3D-briller har dog ikke nogen større effekt - ud over at fjerne farverne. Figurerne er flotte, og den danske tale leveres af et til lejligheden genforenet Linje 3. Men hvad hjælper det, når spillet former sig som et simpelt skydetelt med upræcis styring. Den såkaldte "story mode" rummer ingen historie, og de 25 minispil er variationer over samme trælse tema.

"Disney Sing It: Pop Hits", PS2, PS3, Wii, fra 9 år, 399 kr. (kortlink.dk/76rw)

Trods Disney-navnet er det ikke de klassiske tegnefilms-sange, der præger dette spil. I stedet står den på High School Musical, Hannah Montana og andre pop-ikoner, der lige nu hitter på alverdens pigeværelser. Som i Singstar gælder det om at ramme tonerne ved at synge i mikrofonen, mens sangtekster og musikvideoer ruller over skærmen. Man kan spille alene eller med/mod en veninde, og som bonus får du lidt indlagt sang-undervisning.

"Lego Indiana Jones 2 - The Adventure Continues", Xbox 360, pc, Wii, PS2, PS3, fra 7 år, 399 kr. (legoindy2game.eu)

Fra andre Lego-spil, ikke mindst "Stjernekrigen", ved vi, at konceptet holder: Her er masser af voldsom action, men fordi alt og alle er lavet af Lego, er her ikke en dråbe blod. Det er basalt tilfredsstillende at smadre de smukke Lego-konstruktioner, men her er også mere tænksomme udfordringer. Indy og hans makker kan styres på skift, men det er klart sjovere at spille sammen med en ven. Helt let er det ikke, men de fleste gåder er tilpas indlysende til, at også forældre kan lege med.

"Silke: Syng, Leg og Lær", DS, 3-5 år, 300 kr. (kortlink.dk/76hs)

Pixelines lillesøster Silke er lidt lang i spyttet, men talestrømmen kan heldigvis afbrydes med et tryk på skærmen. Fra børneværelset vælges klassiske aktiviteter som puslespil, puttekasse, dukkeudklædning og vendespil. Mest lovende er muligheden for at tegne på den trykfølsomme skærm og blande farverne, men det sker ikke så intuitivt, som man kunne ønske. De spøjse figurer og sødt illustrerede børnesange trækker op, men vi savner lidt mere opfindsomhed i spillets aktiviteter.

"Silke: Hønsefødder og Gulerødder", DS, 3-5 år, 300 kr. (kortlink.dk/76ht)

Her tager Silke os med ud i haven, som gemmer på flere små spil. Et af de bedste går ud på at bygge et hus ved at trække vinduer og andre dele rundt på den trykfølsomme skærm. Hertil kommer gamle klassikere som puslespil, vendespil, puttekasse og tegning. Flere aktiviteter er næsten identiske med det andet Silke-spil til DS, så lad være med at købe dem begge. Af de to foretrækker vi dette. Primært på grund af byggelegen og lidt bedre sange (f.eks. Bjerget i skoven).

"Silke: Mæh, siger det lille monster", pc/Mac, 2,5-5 år, 100 kr. (kortlink.dk/76hu)

Endnu et klassisk børnespil, hvor man fra hovedskærmen klikker sig ind på puslespil, vendespil, tegnespil, bogstavleg og så videre. Nogle vil finde stilen lidt skabagtig, men Silke kalder barnet ved fornavn, og her er sjove aktiviteter imellem. For eksempel kan man spille forskellige instrumenter og skærpe sin logiske sans med hvad kom først-legen, der ikke er begrænset til hønen og ægget. Hertil kommer en god håndfuld børnesange som "Se den lille kattekilling" og "Se min kjole". Og prisen passer.

"Just dance", Wii, fra 5 år, 299 kr. (kortlink.dk/76rs)

Gentag de seje dansebevægelser, som om skærmen var dit spejl. Grafikken viser bevægelsen, kort før den skal udføres. Her er plads til op mod fire dansere, som hver skal holde en Wii-fjernbetjening i hånden. Selv om kun armens bevægelser registreres, virker det overbevisende. De 32 sange er varierede og velvalgte - fra klassikere som "I like to move it" til nyere hits som "Hot N Cold". Med enkle midler formår spillet at engagere og motionere samtlige testholdets dansepiger, også den toårige.
 • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Julegaver til de filmgale

Julegaver til de filmgale

Vi anbefaler cd’er til juletræet

Vi anbefaler cd’er til juletræet

Julegaveidéer: 24 fantastiske spil

Julegaveidéer: 24 fantastiske spil

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere