Muslimer er også vilde med julen

Både Kragsbjergskolen, Abildgårdsskolen og Humlehaveskolen i Odense fejrer jul i stor stil, selvom mere halvdelen af eleverne er muslimer. Her er det elever fra Humlehaveskolen.
Foto: Yilmaz Polat

Muslimer er også vilde med julen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver hverken sparet på julepynten, pebernødderne eller nissehistorierne på Humlehaveskolen, Kragsbjergskolen og Abildgårdsskolen i Odense. Også selvom mere end halvdelen af eleverne ikke fejrer jul

Torsdag den 24. december er en helt almindelig dag for mange af eleverne på Kragsbjergskolen, Humlehaveskolen og Abildgårdskolen. Størstedelen af eleverne på de tre Odense-skoler har nemlig en anden religiøs baggrund end den kristne.

Men når de går i skole, er der dømt julehygge til op over begge ører.

På Abildgårdskolen i Vollsmose fejrer cirka 350 ud af de 500 elever ikke jul derhjemme. Men på skolen har de taget traditionen til sig,  fortæller skoleinspektør Allan E. Feldskou.

- Vi fejrer jul til den helt store guldmedalje, og børnene elsker det. Vi har både juletræer, kalenderlys, luciaoptog og julehistorier. Og risengrøden kunne de spise hver dag, hvis de fik lov. I år har lærerne opført et julestykke, der hedder "Klods Hassan". Det er vores humoristiske måde at være multikulturelle på, fortæller han.

På Kragsbjergskolen fastholder man også alle juletraditioner.

- Selvfølgelig accepterer vi, hvis der er nogen, der ikke har lyst til at komme med i kirke. Men vores oplevelse er, at julen er med til at skabe et sammenhold, fordi det er noget vi er fælles om. Hvis vi er ordentlige voksne, kan vi sagtens få det til at fungere, fortæller han.

Selvom julen bliver en stor del af hverdagen i december, har ingen af de tre skoler oplevet protester fra forældrene.

- Julen har aldrig været noget problem i forhold til elevernes forskellige baggrunde. Selvfølgelig er der nogle enkelte, der ikke må nogle af tingene. Men det tager vi helt afslappet og finder en løsning på, fortæller Olav Rabølle Nielsen fra Humlehaveskolen i Odense.

Allan E. Feldskou fra Abildgårdskolen oplever ovenikøbet, at nogle af eleverne også juler lidt derhjemme.

- Hele byen er spækket af jul, og det påvirker helt sikkert også eleverne. Det er min opfattelse, at nogle af dem også tager nogle af traditionerne med hjem, siger han.
Fakta
- Vi fejrer jul til den helt store guldmedalje, og børnene elsker det. Vi har både juletræer, kalenderlys, luciaoptog og julehistorier. Og risengrøden kunne de spise hver dag, hvis de fik lov.

Muslimer er også vilde med julen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce