Fyn Rundt-tab gør ondt på sejlklub-formand

Kapsejladsen Fyn Rundt, som siden fik et "Classic" foran navnet, skal nu alene arrangeres af Kerteminde Sejlklub, som blev medarrangør i 2000. Her en start på sejladsen ud for Kerteminde.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Fyn Rundt-tab gør ondt på sejlklub-formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangel på frivillige hjælpere gør, at Odense Sejlklub må overlade Fyn Rundt til Kerteminde Sejlklub

- Beslutningen om at opgive Fyn Rundt gør selvfølgelig uendelig ondt i hjertet på en Odense Sejlklub-mand. Sejladsen har betydet utrolig meget for klubben i mange år.

- Det er især følelserne omkring det, men han ad vejen har sejladsen også betydet noget for økonomien i Odense Sejlklub.

Som omtalt i torsdagsavisen har Odense Sejlklub besluttet at trække sig som arrangør af Fyn Rundt, Danmarks ældste aktive distancekapsejlads og på et tidspunkt verdens næststørste målt i antal deltagere - kun overgået af Sjælland Rundt.

Og for formanden, Tom V. Kaspersen, er det en trist udvikling.

Han begrunder beslutningen med, at det ikke har været muligt at finde nye frivillige hjælpere.

- Det er jo samme tendens, man også ser inden for andre idrætsgrene, og når det rammer os lige nu, er det fordi den samme personkreds i mange år har trukket læsset, og de ønsker nu afløsning.

Kerteminde overtager

I 2000 blev Kerteminde Sejlklub medarrangør af Fyn Rundt, og sejladsen fik samtidig start og mål i Kerteminde i stedet for i Korshavn på Fyns Hoved.

Kerteminde Sejlklub overtager nu hele ansvaret for Fyn Rundt, og i det mindste trøster det Tom V. Kaspersen:

- Jeg er lykkelig for, at de vil fortsætte, for det havde været næsten ubærligt, hvis vi var blevet tvunget til at lukke sejladsen.

Antallet af deltagere i Fyn Rundt toppede i 1990, da 1179 både deltog.

I de "gode" år, da flest sejlere deltog, var antallet af frivillige hjælpere oppe på næsten 90, mens det har været nødvendigt med cirka 30, efter at Fyn Rundt flyttede til Kerteminde, oplyser Odense Sejlklubs formand.

Fyn Rundt-tab gør ondt på sejlklub-formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce