Kun 11 ud af 34 testede vinterdæk udmærker sig rigtig positivt i ny test
Flere dækfabrikanter ryster i bukserne, når tyske ADAC tester vinterdæk. Ikke så underligt, for i år er der kun 11 gummityper, der stryger direkte gennem nåleøjet hos organisationen, der er en tysk pendant til FDM.

Man har testet 34 dæk i to størrelser på kryds og tværs, og hele otte dæk dumper testen, mens tre andre kun bliver anbefalet med forbehold.

ADAC lægger ekstra meget vægt på våde veje, som vi også kender fra den danske vinter.

I den mindste størrelse, 185/60 R14, der ofte passer til en VW Polo eller lignende, vinder Vredestein Snowtrac 3, som er overlegen i sne og generelt klarer sig godt i alle discipliner. På pladserne efter kommer Fulda Montero 3, Continental ContiWinterContact TS800, Bridgestone Blizzak LM 30, Goodyear UltraGrip 7+ og Dunlop SP Winter Response.

ADAC har også testet gummi i størrelsen, 205/55 R16, der sidder på modeller i Ford Mondeo-klassen. Her vinder Continental WinterContact TS 830 foran Goodyear UltraGrip 7+, ESA-TECAR Super Grip 7, Dunlop SP Wintersport 3D og Hankook Icebear W440.

Der er rigtig mange vinterdæk, man bør holde sig fra at montere på bilen.

I den lille størrelse er det typer som Federal Himalaya WS-1, Sava Eskimo S3 og Marangoni 4 Winter, for blot at nævne de værste, mens de større biler ikke skal have dæk fra Kenda Polar Trax, Goodride Sw602 og Firestone Winterhawk 2.

I øvrigt kan de godt betale sig at undersøge markedet, da priserne varierer meget. I Tyskland har ADAC undersøgt prisintervallet for de enkelte dæk, og når det drejer sig om især de bedste dæk, svinger priserne meget. Af samme grund har FDM undladt at sætte priser på dækkene i deres version af testen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Pas på billige vinterdæk

Pas på billige vinterdæk

Brug vinterdæk som helgardering

Brug vinterdæk som helgardering

Pas på med pigdæk i Sverige

Pas på med pigdæk i Sverige