Øberg og


Øberg og

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

musikken Portræt

Han er magister i dansk, men har i 20 år levet af musikken. Fynboen Morten Øberg fylder 50 år

Tonerne har altid rullet harmonisk og melodiøst i hans årer, og i dag er fynboen Morten Øberg en af landets efterspurgte professionelle musikere med saxofonen som hovedinstrument og bl.a. fløjte og klarinet som følgesvend.

Fra det ganske land har der været bud efter ham, siden han blev professionel i 1988. Og i dag på sin 50 års fødselsdag, skulle han faktisk have spillet hele to steder.

- Ja, der var kunder i butikken både med Klüvers Big Band og med Jorge Degas’ Trio, men jeg har tilladt mig at tage en friaften med familie og venner, fortæller han med et smil.

Morten Øberg var kun seks år gammel, da han greb fat i guitaren, men han blev sendt hjem fra undervisning, fordi han var for lille. Bedre gik det senere for ham og guitaren på Pårup Ungdomsskole i Odense, og han udvidede repertoiret med undervisning i også fløjte og saxofon.

I gymnasietiden på Skt. Knuds løb han ind i en masse andre rødder, som også kunne li’ at spille musik, og Morten Øberg var med i flere odenseanske rock- og fusionsorkestre bl.a. soulorkestret The Power Station med sangeren Ole Friis. Han var også med i fusionsgruppen Visitor, som spillede over hele landet og som i 1990 udgav lp’en "Up And Coming."

Ved siden af musikken tog Torben Øberg sig tid til at læse på universitetet i Odense, og i 1988 blev han cand. mag. i dansk. Uddannelsen blev ikke omsat i fast arbejde, for samme år gjorde han musikken til sit levebrød - og dét har den været lige siden, så der er smør på brødet til hans kone Anne og børnene Louise og Mads hjemme i byhuset i Odense.

Han har gennem de forløbne 20 år haft en række opgaver på Odense og Århus Teater, spillet med symfoniorkestrene i Odense, Aalborg og Århus, været musiker i DR’s julekalender "Cirkus Julius" og undervist som adjunkt ved Det Jyske Musikkonservatorium. Han har også gjort det som forfatter og anmelder ved en række musik- og kulturtidsskrifter.

I 1994 var Morten Øberg med til at stifte Odense Internationale Musikteater, og et andet solidt aftryk i Odenses musikliv har han sat som medlem af The Blues Brothers Souvenir Show i over 20 år, ligesom han spiller lead-alt i TipToe Big Band, der har base i Odense.

Siden 1966 har han været ansat som 2. alt i Klüvers Big Band, og har medvirket på en række af bandets cd’er. Opgaver som backing for solister som Jesper Lundgaard, Lene Siel og Jette Torp er det også blevet til.

Morten Øberg er flere gange blevet hædret for sit formidable spil. Han er blevet tildelt Henriette Hørlücks Hæderspris, og i 1991 blev han kåret til Årets Jazzmusiker på Fyn. Med dén pris fulgte invitationen til at give koncert i den berømte jazzklub "The Five Spots" i New York.

Øberg og

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce