Det nu nedlagte bryggeri Carlsminde i Nyborg var det første, der lancerede en særlig kraftig julebryg tilbage i 1958.

Ideen med en stærk julebryg slog an hos forbrugerne og især provinsens bryggerier.

Albani udsendte ved julen 1960 deres Blå Julebryg, populært kaldet Blålys, med en alkoholprocent på 7. I 1987 fulgte Rødhætte med 5,5% alkohol, og flere andre bryggerier producerer i dag julebryg i to forskellige styrker.

Juleøl er ikke en ny opfindelse, men har rødder flere hundrede år tilbage i historien.

Ude på landet bryggede man en særlig god øl ved juletid, som kunne matche den fede mad. Denne særlige øl udviklede sig med årene til den søde jule-hvidtøl, der bliver drukket til risengrøden.

Kilde: Bryggeriet.dk
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Få Blålys i øjnene - uden regning

Få Blålys i øjnene - uden regning

10 ting du kan gøre, imens de andre går på druk

10 ting du kan gøre, imens de andre går på druk

De knokler, når du drikker dig stiv i julebryg

De knokler, når du drikker dig stiv i julebryg