Og navnet skal være Odins Bro

Villy Falck Hansen har fundet på navnet på kanalforbindelsens nye vej. Direktør for By- og Kulturforvaltningen, Søren Bonde Hansen, kvitterer med en blomsterbuket.
Foto: Yilmaz Polat

Og navnet skal være Odins Bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Villy Falck Hansen fandt på det helt rigtige navn til kanalforbindelsen

En gammel sømand fra hovedstaden er gået i land i det nye byggeri ved Odense Havn.

Villy Falck Hansen hedder han, og han har nu skrevet sig uudsletteligt ind i byhistorien.

Om fem år åbner kanalforbindelsen, og strækningen fra og med broen over Odense Kanal samt dæmningen og tilslutningen til Ejbygade får et navn, som Villy Falck Hansen har fundet på: Odins Bro.

Det er navn, som direktør i By- og Kulturforvaltningen Søren Bonde Hansen er overmåde tilfreds med.

- Det viser, at Odense er en gammel by. Odense betyder jo Odins Vig, og Odin var en gud, der brugte tid på at stå og kigge ned i vandet og blive klogere, siger Søren Bonde Hansen. Han peger også på, at Odin havde styr på Midgårdsormen. Og med lidt god vilje kan man tale om, at kanalforbindelsen skal beskytte byen ved at lede trafikken uden om bymidten.

I alt kom der 121 forslag, og Villy Falck Hansen sendte de 10 af dem ind.

- Jeg læste en aften i avisen, at der var en konkurrence om at finde på et navn til kanalforbindelsen, og så sagde jeg til min kone, der sad ved computeren, at hun skulle skrive mine forslag ned, siger Villy Falck Hansen.

Og det forslag faldt altså i rigtig god jord hos Odense Kommune, der normalt bestiller et navn hos firmaet Geodata, når en ny vej skal navngives. Men i dette tilfælde var det noget helt særligt, så en konkurrence var på sin plads

Blomster og gavekort

Villy Falck Hansen blev belønnet med en buket blomster og et gavekort på 500 kr. samt en stående invitation til kanalforbindelsens indvielse i 2014 for at have fundet på navnet, Odins Bro, der også smager lidt af det berømte Odinstårn, der fra tid til anden foreslås genopført.

På mange måder er det på sin plads, at Villy Falck Hansen vandt konkurrencen. Som gammel sømand fra de syv have er han interesseret i, hvordan sådan en bro kommer til at spille sammen med skibstrafikken.

Og så bor han med hjemadresse i Englandsgade ganske tæt på området, hvor kanalforbindelsen skal etableres - han og hustruen cykler næsten dagligt i området. Og kan følge byggeriet på tætteste hold.

Og navnet skal være Odins Bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce