Herlig karikatur på livet i forstaden

Selv om figurtegningen efter første afsnit af "Lærkevej" endnu er temmelig løs, spiller Christian Tafdrup, Sarah-Sofie Boussnina og Laura Drasbæk - som de tre søskende Sune, Mathilde og Katrine - lige op med seriens ældre og langt mere øvede kræfter.
Foto: TV 2.

Herlig karikatur på livet i forstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Lærkevej" er en skøn blanding af "Desperate Housewives", "Familien Adams" og "Karlsens Kvarter"

"Lærkevej" tegner mere end godt. TV 2’s torsdagssatsning er en herlig sammensmeltning af "Desperate Housewives", "Familien Adams" og radiospillet "Karlsens Kvarter" tilsat et twist af tegnefilm.

Anslaget er overraskende actionfyldt og indikerer på ingen måde, at serien udspiller sig i den mest vidunderligt karikerede forstadsidyl: Stjernekokken Sune (Christian Tafdrup) kommer ved et uheld til at slå sin albanske cokedealer ihjel. Sammen med søstrene Katrine og Mathilde (Laura Drasbæk og Sarah-Sofie Boussnina) flygter han fra hovedstadens neonlys til en slumrende soveby og begraver liget i baghaven til et hus, der helt belejligt står tomt.

Uforvarende kommer de tre "flygtninge" til at rokke ved den tryghedsnarkomani, der kendetegner Lærkevej, hvis beboere opfatter vejen som et lille kongerige - i evig opposition til pakistanerne og advokaterne på Mågevej.

De små, nydelige parcelhuse ligger skulder ved skulder, men bag vinduernes støvede nips og strunke orkideer udspiller sig de største dramaer.

Litervis af vodka

Selvfølgelig går en stor del af første afsnit med at præsenterer parcellisterne, men hele tiden med de skæve personhistorier som omdrejningspunkt. Og der bliver i den grad lagt i ilden til kommende afsnit: Den tilsyneladende kedsommeligt korrekte læge Astrid (Anette Støvelbæk) slår revisorægtemanden Kims (Henrik Prip) store kærlighed, newfoundlænderen Nina, ihjel. Den fraskilte overklassefrue Elisabeth (Søs Egelind) konserverer sine sårede følelser med litervis af vodka og ynder at tyrannisere sin eksmands nye kone. Alenemoren Monica har frisørsalon i havestuen og indretter sin dag efter "helt tilfældigt" at løbe ind i kvarterets lækre ungkarl, Andreas (Claus Riis Østergaard).

Figurerne er realistiske, men ikke for realistiske - syrede, men ikke for syrede. Og de mange historier, der fletter sig ind i hinanden er lige præcis så absurde, at man bare må se, hvordan forviklingerne bliver løst.

Chicklit på hylden

Det er sin sag at opfinde en ramme, der gør, at alle figurer bliver hovedpersoner uden at give køb på fortælleflowet, men det lykkes Mette Heeno, der tidligere har skrevet manuskript til "Nynne", "Terkel i knibe" og "Flugten" - samt seks afsnit af "Langt fra Las Vegas".

Denne gang lægger hun tøset chicklit og ekstrem sitcom på hylden til fordel for en velgørende blanding af komik og poesi. Læg dertil skuespillernes perfekte timing, der får punchlines, svinere og kyniske konstateringer til at ramme lige så sikkert som knytnæver i en boksering.

Tippede kameravinkler og en colourgrading a la papegøjefarver gør sit til at skabe det på en gang genkendelige og skæve univers.

Indtil i går var der 214 Lærkeveje i Danmark. Nummer 215 tegner til at blive et forfriskende bekendtskab.

Om tv-serien

TV 2, torsdag: "Lærkevej". Dramakomedie i 10 afsnit. Forfatter: Mette Heeno. Instruktør: Kasper Gaardsøe.

Medvirkende: Søs Egelind, Henrik Prip, Anette Støvelbæk, Mille Hoffmeyer Lehfeldt, Claus Riis Østergaard, Christian Tafdrup, Laura Drasbæk og Sarah-Sofie Boussnina m.fl.

Herlig karikatur på livet i forstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce