Fynske aviser tættere på ægteskab

Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende får flere fælles redaktioner og funktioner og samme udgiverselskab.
Foto: Peter Leth-Larsen

Fynske aviser tættere på ægteskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende får flere fælles redaktioner og funktioner og samme udgiverselskab.

De to fynske dagblade, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis, rykker tættere på hinanden.

Alle redaktionelle medarbejdere ansættes i et fælles udgiverselskab, og enkelte redaktioner lægges sammen.

Det intensiverede samarbejde betyder, at de to aviser lægger deres fotoafdelinger, sportsredaktioner og online-redaktioner sammen. Desuden bliver de to avisers redaktioner i Ringe, Faaborg og Svendborg lagt sammen.

Det tættere samarbejde indebærer også, at de to aviser fortrinsvis bliver redigeret i Odense - herunder fællessider - men med en mindre redigeringsenhed i Svendborg.

Den nye samarbejdsmodel er besluttet i bestyrelserne for Fyens Stiftstidende A/S og A/S Svendborg Avis, der udgiver Fyns Amts Avis.

De to dagblade har allerede i tre år samarbejdet om IT, administration og salg gennem det fælles selskab Fynske Medier P/S.

Nu udvides samarbejdet til også at omfatte det redaktionelle område samt distribution.

Ved at udvide samarbejdet bliver det 26 millioner kroner billigere at producere de to dagblade.

Cirka halvdelen af besparelsen vil være at finde på det redaktionelle område - herunder på medarbejdersiden.

Avisernes ledelse lægger op til frivillige fratrædelser med bonusmulighed.

Men beslutningen handler ikke kun om at imødegå den aktuelle finanskrise, understreger bestyrelsesformand i Fyens Stiftstidende, Jørn Henrik Petersen.

- Vi er optaget af, at der også om ti år skal udkomme stærke dagblade på Fyn. En del af dagbladenes krise er strukturel snarere end konjunkturel. Med beslutningen ønsker vi at fremtidssikre den fynske mediestruktur, siger Jørn Henrik Petersen.

Bestyrelsesformand i A/S Svendborg Avis, gårdejer Erik Larsen, fremhæver vigtigheden af, at der fortsat udkommer to selvstændige titler.

- Det afgørende er naturligvis, at vi ikke svækker den sydfynske dækning, At vi oven i købet kan tilbyde vores trofaste abonnenter en ny sydfynsk søndagsavis betragter jeg som en stor fordel, siger Erik Larsen.

Det er en del af de to bestyrelsers beslutning, at begge aviser i løbet af foråret omlægges til tabloid-format, at de begge udkommer som morgenaviser og som syvdages aviser.

Direktionen i Fynske Medier P/S vil fra 1. januar 2010 bestå af adm. direktør Poul Erik Andersen, ansvh. chefredaktør Per Westergård og ansvh. chefredaktør Jørgen Krebs.

Beslutningen er betinget af accept i de to selskabers ejerkredse, som er henholdsvis Den Fynske Bladfond og aktionærerne i A/S Svendborg Avis.

Fynske aviser tættere på ægteskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce