Vigtig bog til unge piger

Her den så - bogen, der bør ligge under en hver teenage-piges hovedpude.

Vigtig bog til unge piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helt unge piger får svar på spørgsmål om kærlighed, alkohol, krop og sex og meget mere i ny, nødvendig bog

Kærlighed, alkohol, krop, sex, venner.

Hvis man hører til dem, der mener, at teenagere - og de hurtige tweens, der endnu ikke er fyldt 13 - ikke interesserer sig for noget her i livet, har man vist ikke sat sig for at opgøre emnerne så møjsommeligt, som Marianne Egense og Annlil Frolov gør i bogen "Sådan piger!", der udkommer i dag.

Som titlen antyder henvender bogen sig direkte til piger, og den rammer ned på en boghylde, der har stået tom, siden 1970’ernes "Kvinde kend din krop" blev for forældet til pigeværelset.

Ingen tvivl om at den har været savnet. Hvem kan ikke forstå, at det rart selv at få lov til at læse sig klogere på ting som kærlighed, alkohol, krop og sex. Også selv om man hører til dem, der er udstyret med forældre, som ellers gerne vil (forsøge at) tale med én om de her emner.

Fordi ens forældre er frie, er det jo nemlig ikke sikkert, man selv er det (endnu) - eller at man har lyst til at tale om intimiteter med sin mor og far, som end ikke ens veninder er blevet indviet i. Vel?

Flere kvindebilleder i dag

Det har aldrig været let at være ung og skulle begribe sin spirende seksualitet, men det er også vigtigt at huske på, at det i dag er andre muligheder og forventninger, de helt unge piger (og drenge) har, når de bevæger sig ud i voksenlivet.

Kvindebilledet har fået flere ansigter end tidligere, og måske netop derfor er det vigtigere end nogensinde at huske på, at et nej er et nej, og at man skal finde ud af, hvad man har lyst til at være med til.

Uanset om det handler om mobning eller petting.

Et ligefremt sprog

Bogen har det hele: De gode råd, historierne fra det virkelige liv, opslagsord og hjælpe-telefonnumre.

Selv en vægttabel er det blevet til, og den skal nok være nyttig for de piger, der er i tvivl om, hvorvidt de er for fede eller ej.

Sproget er skønt og ligefremt. Meget ligefremt. Jeg måtte tage mig i ikke at snerpe sammen, da jeg slog ordet bryster op og læste, at det er "to buler foran på kvinden. Findes i alle størrelser. Man kan købe sig nogle nye, hvis man er utilfreds med dem, man har", men sådan er virkeligheden jo også i 2009 - og desuden bliver idéen diskuteret dybere på side 16.

Heldigvis bliver alle muligheder lagt åbent frem, så pigerne selv kan tage stilling til dem.

Det er deres liv, der venter, og det er dem, der skal klædes på til at kunne manøvrere gennem det - og til at tale videre med mor eller far om deres tanker, når de har lyst til det. Til den tid gælder det bare om at være klar, forældre!

Skrevet af Marianne Egense og Annlil Frolov. 128 sider. Udgivet på Høst og Søn. 199,95 kroner.

Udkommer i dag.

Vigtig bog til unge piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce