For mange HK'er bag de bærbare


For mange HK'er bag de bærbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt for mange HK-ansatte bruger for meget af deres arbejdstid bag en bærbar computer, viser ny undersøgelse fra fagforbundet.

Hver tredje HK-ansatte sidder ved en bærbar computer i mere end fire timer om dagen. Det viser en ny undersøgelse blandt 1228 medlemmer af fagforeningen HK/Privat. Officielle anbefalinger siger ellers, at man kun bør sidde maksimum to timer om dagen ved en bærbar computer.

Undersøgelsen viser, at 40 procent af de adspurgte bruger en bærbar til arbejde. Godt 20 procent er udstyret med en såkaldt docking station, der nærmest omdanner den bærbare til en stationær computer ved brugen. HK kan dog ikke sige, om de godt 20 procent alle er fra den gruppe, der sidder mere end fire timer dagligt ved den bærbare.

I HK/Privat mener man, at der er tale om en katastrofal udvikling for arbejdsmiljøet.

- De bærbare computere bliver mere og mere udbredte, og det er en handy og transportabel arbejdsplads - men desværre giver den bærbare computer et meget dårligt arbejdsmiljø, da der typisk er et meget lille tastatur, og man sidder sammenpresset foran skærmen. Derfor er det uacceptabelt, at den bærbare breder sig til arbejdspladsen. Vi er på vej imod en ny bølge af ryg-, nakke- og armskader, hvis vi ikke tager det her alvorligt, siger arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat Svend-Erik Hermansen.

HK/Privat vi kræve, at arbejdsgiverne i forbindelse med de bærbare computere også udleverer docking stationer.

- Det er arbejdsgiverens ansvar, at arbejdet er indrettet forsvarligt, og det er meget nemt at give docking stationer til medarbejderne, siger Svend-Erik Hermansen.

For mange HK'er bag de bærbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce