Nysgerrig opdagelsesrejsende

Anders Meibom

Nysgerrig opdagelsesrejsende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt

Ikke mange forskere kan prale af at have fået publiceret hele 10 artikler i de to førende naturvidenskabelige magasiner, "Nature" og "Science". Anders Meibom, opvokset i Odense-kvarteret Bolbro, er en af dem.

40-års fødselaren er i dag professor på Naturhistorisk Museum i Paris. Karrieren begyndte med en ph.d. på Odense Universitet (SDU) og er siden gået over forsker-stillinger på Hawaii og det prestigefyldte Stanford University i Californien.

Han forsker indenfor geo- og kosmo-kemi (analyser af meteoritter og støv fra solsystemet) og bio mineralisation (studier af dyr, som laver mineraler, som f.eks. koraller).

Og hvis det alt sammen lyder som en verdensfjern, støvet nørd, som ikke er til at trække væk fra laboratorierne og computeren, er man omtrent så langt væk fra virkeligheden, man kan komme. Anders Meibom har klatret med is-hakke på næsten ufremkommelige stigninger i Antarktis på jagt efter meteoritter - og dykket i Rødehavet for at blive klogere på koraller. Han interesserer sig levende for politik, sport og samfundsforhold - og har en smittende latter og en entusiasme, man ikke kan lære på nok så mange personligheds-kurser.

Hans forskningsresultater udspringer af en nysgerrighed efter at forstå, hvordan tingene virkelig hænger sammen:

- Man er nødt til at gå til tingene med en god portion skepsis, for hvis man tror på alle de antagelser, man har fået proppet ind i hovedet, kan man ikke lave noget nyt. Hvis du ikke kan bryde antagelserne ned, vil det være ligesom at løbe ind i en mur lige meget, om du går til højre eller venstre. Du skal være åben og fræk nok til at sige: De her antagelser kan ikke være rigtig - lad os starte helt forfra og arbejde ud fra det, som han selv har sagt.

Det kan stå i nok så mange tekstbøgerne - hvis det ikke hænger sammen inde i Anders’ hoved, må han i gang med at finde ud af, hvordan det så fungerer. Det betyder imedlertid også, at hans forskningsresultater ofte medfører rasende diskussioner, når 20-30 år gamle teorier pludselig gennemhulles.

Privat bor Anders Meibom midt i Paris sammen med sin kone Karin og deres to børn, Josephine (12) og Sarah (10), som han elsker at bruge tid sammen med. Men må dog affinde sig med, at hans største ønske ikke bliver opfyldt i dag - en motorcykel. Som han har sagt til vennerne:

- Jeg har tre problemer. Jeg har ikke noget kørekort, jeg har ingen penge, og for det tredje så er jeg gift. De første to kan jeg muligvis finde en løsning på, men jeg ved ikke, om jeg kan komme forbi min kone.

Selvfølgelig efterfulgt af et højt grin.

Nysgerrig opdagelsesrejsende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce