Fredag kl. 17.00 ankom dronning Margrethe med sit følge til H.C. Andersens Hus, hvor hun viste rundt i sin udstilling.

Blandt gæsterne var også grevinde Alexandra med sin gemal Martin Jørgensen og de to prinser, prins Nikolai og prins Felix.

Grevinde Alexandra ankom sammen med Martin Jørgensen og de to prinser klokken 16.30 som det første royale islæt til H.C. Andersens Hus, hvor de blev modtaget af borgmester Jan Boye (K) og rådmand Jane Jegind (V).

Niårige Freja Adelgaard gav grevinden blomster, mens Jane Jegind overrakte et par bøger med H.C. Andersens samlede værker til prins Nikolai og prins Felix. Hurtigt derefter gik borgmester, rådmand og gæster ind i tørvejr i den gamle digters hus.

Her fik de en rundvisning på museet af overinspektør Ejnar Askgaard, som fortalte om Dronningens udstilling, men prinserne mistede hurtigt interessen for farmors værker. De opdagede en installation, hvor man digitalt kunne blive sat ind i en scene af filmen ”De vilde svaner”, og den var populær blandt de to prinser.

Efter rundvisningen tog grevinden og familien plads i museets mindehal, hvor de hilste på Dronningen og prinsgemalen før klip af ”De vilde svaner” blev vist for forsamlingen.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Sådan var gæsterne klædt under dronningebesøget

Sådan var gæsterne klædt under dronningebesøget

Publikum overvældet af vilde svaner

Publikum overvældet af vilde svaner

Et eventyr af papirstykker

Et eventyr af papirstykker