Brugte minibiler er så eftertragtede, at priserne ofte i top. Men vi har fundet et par modeller, der giver rigtig meget bil for pengene
Det er Danmarks mest populære bilklasse, og brugtpriserne er skyhøje. Alligevel findes der indimellem små solstrålehistorier om brugte modeller til 60.000 kroner, som er driftssikre og giver ekstra meget bil for pengene, viser en undersøgelse, som Bilbasen har foretaget for avisen.

Blandt mere end 20 forskellige biler har brugtbildatabasen konkluderet, at Fiat Panda og Nissan Micra er de to modeller, der giver mest brugt minibil for pengene.

Selv om finanskrisen generelt har sendt brugtpriserne til tælling, gælder det ikke i miniklassen. Derfor er flere modeller alt for dyre som brugte.

- Eftertragtede brugte som Skoda Fabia og Toyota Yaris er dyre, selv om de er flere år gamle, mens Panda og Micra giver langt mere bil for pengene, mener Kenneth Andersen, direktør på Bilbasen.

Stabile modeller

Fiat Panda og Nissan Micra har ifølge Bilbasen en fornuftig kvalitet, kan køre langt på literen, og er tilstrækkeligt undervurderede på brugtmarkedet. Fiaten er den mindste, af de to, men Kenneth Andersen mener, at den italienske mini er den bedste Fiat nogensinde.

- Teknisk er Panda klart den Fiat, der giver færrest problemer. Priserne er attraktive, du kan få en fire år gammel Panda 1,2 Dynamic til 60.000 kroner, og den er enkelt bygget og kan holde til at blive brugt, forklarer Kenneth Andersen.

En anden mulighed er Nissan Micra, som aldrig rigtig har slået an herhjemme.

- Havde det været en Toyota, så havde priserne været 10-15.000 kroner højere. Micra 1,2 med 65 hk har nemlig de brugtbilkvaliteter, som også kendetegner en Toyota. Det betyder høj driftssikkerhed, og Micra er ligesom Fiaten kendt for at være forholdsvis billig at holde kørende.

Til gengæld er Micraen et par år ældre end Panda, når prisen skal holdes på 60.000 kroner.

Også ulemper

Begge biler er fornuftige - også totaløkonomisk. Bilbasen forventer en afskrivning på 40 procent, hvis du beholder dem i tre år og kører 20.000 km om året. Det svarer til, at de kun taber 8000 kroner om året i værdi.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og der er selvfølgelig nogle ting, man ikke får med i en brugt bil til 60.000 kroner. Der er nemlig ingen af vognene, der har ESC-antiskrid, som de først har fået i slutningen af 2007.

På papiret er Micra dog den mest sikre at køre galt i, da den har fået fire ud af fem stjerner i Euro-NCAP crashtesten, hvor Fiat kun fik tre.

Til gengæld har Fiat altid fem døre, mens mange Micra kun har tre døre.

Uanset bagsædets stilling skal en barnevogn skilles kraftigt ad for at komme med på tur. Men hvis bagsædepassagererne er så små, at bagsæderne kan køres helt frem, kan en klapvogn godt lempes ind bagi. Mens det er let at sætte en barnestol fast på bagsædet.

Godt øje til Clio og Getz

Er du af den ene eller anden grund ikke til den højbenede italiener eller den nuttede japaner, har Kenneth Andersen også et godt øje til Hyundai Getz, som også har fornuftige brugtpriser, og Renault Clio II, der er et decideret slagtilbud.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Mageløse Micra

Mageløse Micra

Fiat Panda