Børnepsykiatrien på OUH kan slet ikke leve op til behandlingsgarantien på otte uger. Hver fjerde venter i op fem måneder på behandling.
Odense: Havde 13-årige Caroline, der søndag blev slået 20 gange med en svensknøgle af faren i familiens lejlighed i Bolbro, levet i dag, ville hun formentlig være på vej ind i et børnepsykiatrisk behandlingssystem, der langtfra fungerer efter hensigten.

Ifølge farens forklaring i retten havde Caroline indvilget i at lade sig indlægge i juni. Dengang afviste Børnepsykiatrisk Afdeling på OUH familien, fordi Caroline ikke havde en henvisning fra sin praktiserende læge. Samme dag blev familien afvist af den psykiatriske skadestue, fordi skadestuen kun er for voksne. Og da Caroline endelig kom til på Børnepsykiatrisk afdeling dagen efter, sendte lægerne hende hjem igen.

Ledende overlæge på afdelingen, Jan Jørgensen, vil hverken be- eller afkræfte farens udlægning, men erkender, at der er store kapacitetsproblemer i Odense.

Den 1. januar i år indførte sygehusene en behandlingsgaranti på otte uger på det børnepsykiatriske område.

Alligevel skønner Jan Jørgensen, at 200-300 psykisk syge børn ud af i alt 1200 indlæggelser årligt kommer til at vente op mod 20 uger på overhovedet at få en samtale med en psykiater på afdelingen i Odense. Ventetiden kan få alvorlige konsekvenser for børnene, vurderer den ledende overlæge.

- De lider i den tid, de venter, og der er risiko for, at de kommer til at halte bagefter i udvikling og i skolen, siger Jan Jørgensen.

Ifølge overlægen skyldes ventetiden, at Region Syddanmark, der administrerer sygehusene, endnu ikke har brugt de 25 millioner kroner, som regionen har fået af staten til opfyldning af behandlingsgarantien.

I morgen skulle Caroline ifølge faren have været til udredning på Odense Universitetshospital.

Læs Region Syddanmarks svar på kritikken i Fyens Stiftstidende onsdag.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Far skal 11 år i fængsel for at dræbe datter

Far skal 11 år i fængsel for at dræbe datter

Drab har gjort far sindssyg

Drab har gjort far sindssyg

Far står til 12 år for drab på datter

Far står til 12 år for drab på datter