Efter 1. januar 2010 kan det ikke betale sig kun at have et enkelt personalegode. Multimedieskatten vil øge mængden af skattebegunstigede personalegoder, spår konsulent
Den nye multimedieskat, der indføres per 1. januar 2010, vil betyde, at flere medarbejdere end tidligere vil få adgang til skattebegunstigede personalegoder såsom pc, telefon og avisabonnementer.

Det spår konsulent Henrik Klem Lassen, der i firmaet Flexbenefit lever af at skrue medarbejderpakker sammen.

- Medarbejderne vil gerne have noget for pengene, når de alligevel skal betale skatten, og for arbejdsgiverne er de fleksible lønpakker en meget billig måde at give medarbejderne mere værdi for lønnen i en tid, hvor der ikke er råd til de store lønstigninger, siger Henrik Lassen.

Som den nye skattelov er skruet sammen, er det meget få, der slipper for at betale multimedieskat, hvis de hjemmefra har adgang til en arbejdsgiverbetalt pc, telefon eller bredbåndstilslutning.

Undtagelserne er hjemmehjælperne, der forsat må tage deres PDA’er med hjem fra jobbet, samt skolelærere, der - i meget begrænset omfang - må låne en pc med hjem fra skolen, hvis det er nødvendigt for at forberede undervisningen. Vagttelefoner kan også undtages, men så kræver det en tro-og-love-erklæring, og at arbejdsgiverne påtager sig at kontrollere, at der ikke sker private opkald fra telefonerne.

- Og det er nok de færreste arbejdsgivere, der har lyst til det, siger Henrik Lassen.

Flere vil få mere

I stedet tror han, at mange virksomheder i løbet af det næste halve år vil vælge at få fleksible lønpakker, som kan kompensere de medarbejdere, som i dag har vagttelefon eller en bredbåndsforbindelse betalt af arbejdsgiveren.

- Det, vi kommer til at se, er, at et internet-abonnement vil blive suppleret med noget pc-udstyr og en mobiltelefon-ordning oveni, for at det kan betale sig for medarbejderne, siger han.

Ifølge Henrik Lassen er der i dag mellem 300.000-400.000 medarbejdere, som har adgang til fleksible lønpakker, hvor man som ansat kan købe pc, bredbånd, internet etc. via et træk i bruttolønnen.

Og det kan godt betale sig. Betaler man topskat, er prisen på goderne halveret.

- Det er meget populært efterhånden, og kommunerne og regionerne er også ved at komme godt med, siger Henrik Klem Lassen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Multimedieskat på 3000 kroner

Sundhed topper frynselisten

Sundhed topper frynselisten