Forventningerne gør mig stærkere

Foto: Jakob Eriksen

Forventningerne gør mig stærkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den århusianske rapper Negash Ali er blevet udråbt som den næste store stjerne i dansk hip-hop. Selv bruger han forventningernes pres til at blive bedre og arbejde hårdere på det helt store gennembrud.

Negash Ali, som i aften indtager scenen ved torsdagskoncerten i Kongens Have i Odense, er af et samlet dansk anmelderkorps blevet udråbt som "the next big thing" på den danske hip-hop-scene, efter at hans engelsksprogede debutalbum "Asmarino" udkom i foråret.

Selv tager 18-årige Negash Ali, som har rødder i det østafrikanske land Eritrea, presset og forventningerne som en motivation til at blive endnu bedre:

- Jeg kan godt lide, at der bliver sat nogle forventninger til mig. Det giver mig lyst til at udvikle mig og virker som brændstof for mig. Jeg har altid været sikker på mig selv og sagt, at jeg er den bedste, og den påstand skal jeg bakke op med det, jeg laver.

- Det er fedt, at folk lægger mærke til mit talent, for det giver mig lyst til at gøre mere ud af min musik, fortæller Negash Ali, som holder et par dages fri fra musikken hjemme i Århus med venner og familie.
Odense kører god stil og ved, hvad der er god musik, siger Negash Ali. 
 PR-foto’
Odense kører god stil og ved, hvad der er god musik, siger Negash Ali. PR-foto’
Foto: Jakob Eriksen

Fri til det hele

Nogle forventninger kunne Århus-rapperen dog også godt være foruden. Han betegner sig selv som musiker og har det dårligt med at blive sat i en bås:

- Jeg er ikke så glad for, når folk forventer, at jeg leverer en bestemt form for musik. Det giver mig en slags skyklapper på, hvis jeg skal levere det, folk forventer. For eksempel en mere undergrunds- eller poppet stil i min musik. Den del af presset er jeg ikke glad for, for det tager min frihed fra mig.

Og hans musik er heller ikke let at definere som en bestemt stil eller genre. På debutpladen "Asmarino", som kom på gaden i marts, bevæger den unge rapper med den dybe stemme sig igennem alt fra både politiske numre og fest-numre til tekster om personlige nedture.

- Jeg har svært ved at sætte et bestemt mærkat på mine tekster. Jeg tager udgangspunkt i det, som jeg lige går og tænker på, når jeg skriver en tekst. Det kan både være, hvis jeg har haft en dårlig dag, eller hvis jeg skal ud for at feste. Jeg vil portrættere de forskellige sider af mig selv. Jeg er musiker, og jeg fokuserer bare på at lave det bedste musik, jeg kan og at sige min mening, slår den ellers engelsksprogede rapper fast på klingende århusiansk.

Teksterne kommer meget tæt på Negash Ali som person, og det har været en blufærdigheds-barriere, som rapperen har måttet nedbryde.

- Alt, hvad jeg fortæller på pladen, er ting, som jeg ellers kun har sagt til mine nærmeste. Det har været svært at forholde sig til, at jeg nu deler de ting med så mange andre. Men på den anden side, så får det mig til at føle, at det er min plade. Det er en del af min personlighed, og det handler om det, som jeg har været igennem, og mit syn på livet.

Negash Ali har siden pladen kom ud haft travlt. Gymnasieuddannelsen er sat på pause for at give mere plads til musikken, og sommeren er gået med at turnere landet rundt til koncerter og festivaler. Men selv om der er mere end nok at lave, så har den unge århusianer masser af planer og projekter på blokken.
Foto: Jakob Eriksen

Store ambitioner

- Pladen kommer ud i Tyskland til efteråret og i USA til foråret. Det er ikke på verdens største pladeselskab, så der skal laves en masse hårdt benarbejde. Jeg skal spille en del i Tyskland til efteråret, og det gælder om at få spillet en masse småjobs som support for andre for at slå igennem. Det er nødvendigt, når man har så store ambitioner for sin musik, som jeg har, mener Negash Ali.

Også på den danske hjemmefront har Negash Ali en hel del i støbeskeen. Selv om debutpladen er rendyrket hip-hop, har han startet flere projekter med musikere fra helt andre genrer.

- Jeg har kastet mig ud i nogle ret anderledes projekter, blandt andet med Morten Breum (elektro og house-DJ, red.) og Birk Storm. Jeg hører en masse forskellig musik, og selv om min udtryksform er rap, har jeg mange forskellige inspirationskilder.

Derudover er Negash Ali også så småt begyndt at skrive tekster til sit næste album.

Århus-rapperen, som bor i København for tiden, ser frem til at spille i Odense i aften, for han har tilbragt en del tid i den fynske hovedstad i løbet af det sidste års tid.

- Bandet, jeg spiller med, er fra Odense, så jeg har øvet en masse med dem i byen, og jeg havde et superfedt release-party på Alibi, da pladen kom ud. Jeg har spillet med Majors på Posten og også en fed koncert på Kræz for nylig. Odense kører god stil og ved, hvad der er god musik, og det er altid fedt at spille der.

Ved koncerten i aften er Negash Ali sammen med hip-hop-kollegaerne Niarn og MC Clemens.

Kongens Have, Odense, torsdag kl. 19
Foto: Jakob Eriksen

Forventningerne gør mig stærkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce