Rasmus Lund Ovesens socialrådgiver overtrådte loven, da hun lovede familien hjælp. Det beklager hendes chef nu.
Faaborg: Løfterne var mange, da Rasmus Lund Ovesen flyttede hjem til sin moster, Malene Lund Haugan, og onklen, Jim Andersen.

Rasmus kunne komme i pleje, de skulle have penge til at indrette hans værelse og købe en seng, og så ville de få et beløb hver måned til at forsørge ham for.

Men det var altsammen en fejl, erkender Børne- og Ungerådgivningen.

- Sagsbehandleren har været meget upræcis i sin vejledning. Jeg tror desværre, at onklen har fået den opfattelse, at Rasmus var anbragt hos dem. Det er meget beklageligt, siger områdeleder Anette Lindholm fra Børne- og Ungerådgivningen.

Det er en alvorlig sag, når socialrådgivere vejleder forkert.

I strid med loven

- Hvis det er rigtigt, så har sagsbehandleren overtrådt sin kompetence og sin vejledningspligt i forvaltningsloven, siger Anette Lindholm.

Rasmus flyttede hjem til sin mosters familie, efter voldsomme konfrontationer med sin papfar, som i sensommeren 2008 resulterede i, at han løb hjemmefra og tog så meget amfetamin, at han ikke sov i en hel uge.

Men kommunen mener ikke, at der er grundlag for at anbringe ham i pleje hos mosterens familie. Derfor kan de ikke få støtte af kommunen.

Ingen konsekvenser

Selvom socialrådgiveren altså har vejledt forkert, slipper hun for irettesættelse eller advarsel.

- I den konkrete sag får det ingen personalemæssige konsekvenser, fordi vedkommende ikke længere er ansat i kommunen, siger Anette Lindholm.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Socialrådgivere drukner i børnesager

Socialrådgivere drukner i børnesager

Rasmus blev reddet af familien

Rasmus blev reddet af familien