Genbrugskunst med opskrift

Værk af Mette Rishøj

Genbrugskunst med opskrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21 kunstnere viser nye værker på papir i lærerig udstilling på Filosofgangen

Papirklip, collager og genbrugspapir i tusindvis af kilo er metoder og materialer, der går igen på "On Paper" - den udstilling, billedkunstner Kristian Vodder Svenssons har kurateret, og som kan ses indtil 9. august på Filosofgangen i Odense.

Her har 20 professionelle kunstnere på tre uger reageret på en invitation til at udstille sammen. Eneste regel har været, at det skulle ske "On Paper". På papir. Og at kunstnerne hver og en skulle ledsage deres kunst med et CV samt en forklaring eller opskrift på, hvorfor de har gjort, som de har gjort - fordi udstillingen skal fortælle om, hvordan det går med professionelle kunstnere før, efter og under uddannelsen på de forskellige danske kunstakademier.

Det er der kommet en lidt halvtom, men lærerig udstilling ud af. Dels fordi alle værker er gennemkomponerede og gennemtænkte, dels fordi beskueren bliver hjulpet på vej ind i værket ved at læse kunstnernes egne overvejelser. Det kunne være en form for binding, men bliver det ikke, fordi disse beskrivelser er dybt personlige. Og derfor ofte lige så gribende som værkerne selv.

Garvede kunstnere som Annette Holdensen og Jes Fomsgaard - sidstnævnte nu med genbrugskunst på tapet, ligesom han i september kommer med kunst på frimærker -giver sig selv. Men deres overlegne og legende formsprog med mønstre og bygninger, der bliver til mønstre klæder unge som Kristian Vodder Svenssons storbycollager. De virker næsten drømmeagtige og taler fint med Johannes Balsgaards blyantstegninger fra Padova. Byrum. Ensomhed. Blik for det væsentlige, der ikke ses, men anes. Pigerne Janni-Mai Larsen og Ida Kvetny krabler mere rundt og rundt i mange tegninger og mange farver, men slet ikke uden kompositorisk begavelse. Her skal man se sig for.

Kunstakademiprofessor Anette Abrahamsson er på banen med en række kvindeportrætter, hvor man tænker: Nå … Men det gør man kun, indtil man har læst de tilhørende betragtninger over værkerne. For så begynder de at udvide sig for den travle beskuers øjne. Et godt eksempel på, at ord godt kan betyde noget for en bedre kunstforståelse.

Tatovøren dr. Lind viser kunst på hud. Også en slags genbrug, men ligefrem kunst? Mette Rishøj viser kunst på både kuverter og affaldssække. Her er helt klart oplagte bud på noget genbrugskunst, der vil tiltale de mange kommende gæster under Klimakonferencen i København til november. Rishøj viser nemlig, at genbrug af småbitte stofrester kan blive et bjerg af affald. Affald, der vel at mærke er smukt og æstetisk og som ikke sviner, men betager.

Smukt on paper over hele linjen - inklusive de 800 kg. papiraffald, Claes Otto Jennow har samlet sammen til en kubus.

Oplagt og tankevækkende kunstgenstand i disse for papirmedierne så vanskelige tider.

Om udstillingen

Udstillingsbygningen på Filosofgangen i Odense: "On Paper.
Værk af Kristian Vodder Svensson
Værk af Kristian Vodder Svensson

Genbrugskunst med opskrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce