Han var en hård hund

Gert Andersen var i mange år engageret i håndbold på højt plan, i dag fylder han 70 år.
Foto: Lars Hansen/POLFOTO

Han var en hård hund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 70

En af de største profiler i dansk håndbold, Gert Andersen, fylder 70 år i dag.

De seneste syv år har Gert Andersen været pensionist efter et langt liv i såvel sportsverdenen som i det pulveriseredende erhvervsliv.

Med en uddannelse som ingeniør bag sig har Gert Andersen i sit civile liv indtaget adskillige høje positioner, og han har været administrerende direktør i flere førende entreprenørvirksomheder.

På den sportslige front var han kendt som håndboldens hårde hund.

Der blev taget ved, når han stod som forsvarsdirigent. Uanset om det var på landsholdet eller for klubholdet HG, som han i årene fra 1957-70 repræsenterede i godt 530 kampe.

Seks danske mesterskaber blev det til i perioden, og det blev også til deltagelse ved VM-slutrunderne i 1964 og 1970. I 1967 meldte Gert Andersen fra grundet manglende tid, og som 31-årig stoppede han helt. Motivationen manglede simpelthen.

Allerede mens han fortsat var aktiv spiller, formåede Gert Andersen også at være træner for FIFs damer, som han gjorde til dobbelte danske mestre.

Senere overtog han Stadions herrer og præsterede også dobbelt-DM her, lige som han gjorde Helsingør til mester i sæsonen 1987-88.

Omkring landsholdet fungerede han som en meget kompetent udskiftningsleder i de år, landstræneren hed Jørgen Gaarskjær.

Siden brugte Gert Andersen mængder af tid på at arbejde for Team Danmark. Han var med her i årene 1984-2000. Der er også blevet overskud til bestyrelsesarbejde i nogle år i Dansk Håndbold Forbund.

I 1963 giftede Gert Andersen sig med Toni Røseler, der som han selv var landsholdsspiller i håndbold.

Parret er forældre til tvillingerne Camilla og Charlotte Andersen.

Førstnævnte burde være kendt af alle for sin imponerende karriere. Charlotte nåede ungdomslandsholdet, inden skader tvang hende til at stoppe, og sønnen Kristoffer spillede i 12 år på divisionsholdet i Virum/Sorgenfri, hvor Gert Andersen og Toni Røseler Andersen også bor privat.

Han var en hård hund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce