Morfar, der havde midlertidig plejetilladelse for ni-årige Oliver, forstår ikke, at retten kun idømte drengens far halvandet års fængsel
Odense: Morfaren til den ni-årige dreng Oliver, som gennem mindst et år blev gennembanket af sin far, er rystet over, at faren kun blev idømt halvandet års fængsel.

- Vi er dybt rystede over, at man kan lave sådan nogle ting og slippe så billigt, forklarer morfaren, der er anonym, fordi der er navneforbud i sagen, så den ni-årige drengs identitet ikke kommer frem til offentligheden. Oliver er heller ikke drengens rigtige navn.

I den periode frem til begyndelsen af januar 2009, hvor Oliver boede sammen med sin far, blev han kontant afstraffet i form af tæsk for selv de mindste ting, han gjorde forkert.

Da kommunen med politiets hjælp skred ind den 12. januar og tvangsfjernede ham øjeblikkeligt, havde han store blå og gule mærker efter slag på hele kroppen og i ansigtet, og mærker på halsen efter farens kvælergreb.

Morfaren vidnede selv i retten og forklarede, at Oliver havde boet hos ham og hans kone i knap tre år på en midlertidig plejetilladelse.

Det skete, mens drengens far først sad varetægtsfængslet i halvandet år og bagefter afsonede en del af en dom på fire år for voldtægt, sexmisbrug og bestialsk vold mod tre kvinder.

Hjem til far igen

Da faren blev løsladt i juni 2007, flyttede drengen tilbage til ham, fordi faren stadig havde forældremyndigheden, efter at moren døde kort efter Olivers fødsel.

- Det var naturligt, at drengen kom tilbage til sin far, da faren blev løsladt. Det ville Oliver også selv, og han glædede sig til at bo sammen med sin far. Først efter nogle måneder kunne vi mærke, at der skete nogle forandringer hos ham, forklarer morfaren.

At myndighederne valgte at lade drengen flytte sammen med sin far, som var dømt for personfarlig kriminalitet, fandt morfaren allerede dengang mærkeligt.

- Det undrede da også os, men der er vi de små i det spil, siger morfaren.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Far fik skærpet straf for voldshelvede mod søn

Olivers far i retten igen

Erkender fejl i Oliver-sag

Erkender fejl i Oliver-sag