Spændt situation i den fynske bandekrig


Spændt situation i den fynske bandekrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er behov for fuldt fokus på bandekrigen mellem rockere og indvandrere, vurderer Fyns Politi, der forlænger visitationszonen med yderligere fire uger

Odense: Situationen er stadig spændt i den fynske bandekrig.

Derfor har Fyns Politi tirsdag besluttet at forlænge den visitationszone, som blev indført den 16. juni efter nye episoder i bandekrigen.

Forlængelsen gælder foreløbig fire uger og kan derefter yderligere forlænges, hvis politiet vurderer det.

- Det er en ganske alvorlig sag at rende rundt i det offentlige rum med våben, og det ser vi med stor alvor på. Vi vil lægge et tryk på de her grupperinger for at forhindre, at de render rundt med våben, fortæller chefpolitiinspektør John Jakobsen fra Fyns Politi.

I løbet af den seneste måned er i alt 87 personer blevet visiteret i Odense. Af dem var én person bevæbnet med en pistol, mens fire personer bar kniv. Dertil kommer to personer, som havde hash i lommerne.

- Jeg synes, at visitationszonen har sin berettigelse bare, man finder en pistol. For så er den væk fra gaden, siger John Jakobsen, som forsikrer, at betjentene i Odense ikke vil "vende lommerne på Gud og hver mand".

Må visitere mistænkelige

- Normalt må vi kun visitere folk, hvis vi ved, at de er en del af bandekonflikten, og det kan godt være lidt svært at vide. Nu har vi mulighed for at visitere dem, hvis vi har mistanke om, at de tilhører en af grupperingerne, fortæller chefpolitiinspektøren.

Og det har I, hvis de ser lidt skumle ud?

- Nej, vi går ikke efter folk, der ser skumle ud. Men det er klart, at hvis der står AK81 på ryggen af dem, så kan vi godt regne ud, at de nok er en del af konflikten, siger John Jakobsen.

Op til den 16. juni skete der flere sammenstød mellem de to grupperinger. Blandt andet blev en ung mand med indvandrerbaggrund stukket ned med mere end 10 knivstik i krydset Søndergade og Filosofgangen ved højlys dag.

Det skete som blot én af de i alt fem aktioner begået af AK81, støttegruppen til Hells Angels, samme dag.

De efterfølgende dage skete der flere hævnaktioner fra kriminelle med indvandrerbaggrund, som ramte personer, der intet havde med bandekonflikten at gøre, men som formentligt blev forvekslet med AK81-medlemmer.

Visitationszonen gælder hele Odense, samt en del af yderområderne i kommunen.

Spændt situation i den fynske bandekrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce