Tv-værten

Jens Blauenfeldt.
Foto: HOUGAARD NIELS/POLFOTO

Tv-værten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

fra Midtfyn Portræt

Jens Blauenfeldt er igen på skærmen - denne gang i "Så for sommer", der sendes på DR1

Provstesønnen fra Ringe, Jens Blauenfeldt, tager i aften og de næste fire tirsdage DR’s seere med ud i sommerlandet.

Han er sammen med livsstilsekspert Christine Feldthaus vært på "Så for sommer", som han selv kalder for en opdagelsesrejse.

Blauenfeldt og Feldthaus har sammen lavet en række af de populære "Kender du typen"-programmer. Denne gang går de på jagt efter livsstilen hos danskere, der brænder for noget særligt. Dem finder de bl.a. ved Danmarks største biltræf, på kvindelejren på Femø og på jernalder-ferie i Lejre.

Netop det uhøjtidelige har været Blauenfeldts varemærke, siden han for 12 år blev uddannet journalist. Faktisk havde han allerede stukket kursen ud, da han indledte studiet i Århus.

- De andre studerende fortalte, hvordan de ville frelse verden. Jeg var ærlig. Jeg ville arbejde med tv og have mit eget talkshow, fortæller han.

Og netop show og tv er det blevet til. Programmer som "Kender du typen", "Hjerterum" og "Sommertid" eksempelvis.

I denne genre må han til gengæld arbejde uden sikkerhedsnet og fast hyre. Han kan være stjerne den ene dag, men slettet af listen den næste. Som da han sidste sommer ikke fik forlænget sin kontrakt med DR og måtte forlade værtsstolen på "Aftenshowet".

Han havde da bestyret showet på Rådhuspladsen et års tid sammen med Louise Wolff, og drømte om at kunne fortsætte endnu en sæson.

Sådan skulle det bare ikke gå. Undervejs havde han fået ros, men en voldsom ridse var der også kommet i lakken. Da emnet terror og den 11. september en aften blev taget op, lød det fra Jens Blauenfeldt:

- Jeg er faktisk lidt flov over at indrømme det, men jeg tænkte: Hej, det er amerikanerne, nu får de smæk. Det har de rigtigt godt af."

Denne Karl Smart-bemærkning kostede ham en gevaldig næse fra DR’s ledelse, og han måtte beklage og undskylde mange gange.

Jobbet beholdt han dog, indtil kontrakten udløb i sommeren 2008. Blauenfeldt stod da uden arbejde, og derfor er de fem sommerprogrammer faldet på et tørt sted.

Nå ja, han har haft andet end arbejde at tænke på. Samleveren, TV 2-journalist Helle Slejborg, nedkom i marts med den skønneste datter på jord. Hermed er der balance i forholdet, for Blauenfeldt har en søn på otte år fra et tidligere forhold.

Den milde fynbo har aldrig fortrudt, at han ikke gik præstevejen som sin far, provst Henning Blauenfeldt, i Ringe. På gymnasiet i Ringe drømte han i stedet om at blive stjerneadvokat, og nåede også at læse jura en tid.

Valget faldt dog til slut på journalistikken - og her kan han nu glæde sig over at være stjerne fem sommeraftener.

Tv-værten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce