Milliongodtgørelse til forskelsbehandlede


Milliongodtgørelse til forskelsbehandlede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ligebehandlingsnævnet har netop afgjort sin første sag om forskelsbehandling på grund af alder. Seks afskedigede piloter kan glæde sig over milliongodtgørelse.

På grund af nedskæringer er seks piloter, der alle er over 60 år gamle, afskediget. Men afskedigelsen er i strid med loven om forbud mod forskelsbehandling. Det har Ligebehandlingsnævnet netop afgjort i den første sag om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet på grund af alder.

- Aldersdiskrimination var ikke noget, man tidligere kunne gå til et klagenævn med. Sagerne her er et resultat af, at der er kommet nye regler 1. januar 2009, hvor alder er blevet en diskriminationsgrund, som vi ikke accepterer i Danmark, siger landsretsdommer Tuk Bagger, som er formand for Ligebehandlingsnævnet.

Hun forklarer, at en arbejdsgiver ikke alene må begrunde en afskedigelse med alder. Ellers er der tale om en uberettiget afskedigelse.

Flyselskabet selv mener, at de har afskediget piloterne af sociale hensyn, fordi piloterne har gunstige pensioner og til forskel fra deres yngre kolleger er økonomisk sikrede. Sociale hensyn eller ej, Ligebehandlingsnævnet har afgjort, at de netop blev fyret, fordi de har en pensionsberettiget alder. Hver af de seks afskedigede piloter får tilkendt en godtgørelse på 9 måneders løn. I alt svarer det til samlet 5 millioner kroner.

Piloterne har været ansat i selskabet mellem 18 og 37 år.

Ligebehandlingsnævnet har også afgjort en sag om en 70-årig sikkerhedsvagt på et museum, som uden nogen opsigelse stille og roligt er gledet ud af vagtplanen. Vagten er tilkendt en godtgørelse på 3 måneders løn.

Milliongodtgørelse til forskelsbehandlede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce