Et specielt kapitel bag disken er nu historie


Et specielt kapitel bag disken er nu historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt

Odenses forretningsliv blev et stykke historie fattigere i går. Alice Meldgaard er nemlig fra i dag efterlønner, efter hun i 28 et halvt år har betjent sine mange kunder på en facon, der tilhører en svunden tid.

Mange vil ikke kunne genkende navnet Alice Meldgaard, men når det fortælles, hun i alle årene har stået bag disken i tobaksforretningen i Læssøegade 3 i Odense, er de fleste ikke i tvivl.

Det var en tilfældighed, der gjorde Alice Meldgaard til forretningsindehaver.

Hendes bedre halvdel var ansat på den modsatte side gaden. Han så, butikken var til salg og tog hjem for at meddele hustruen, at han havde købt en forretning til hende.

På det tidspunkt var Alice Meldgaard dagplejemor. Hun elskede jobbet, men følte at børnene var ved at være træt af at høre hende synge "Lille Peter edderkop."

Derfor slog hun til. Overtog tobaksforretningen. Som notorisk ikke-ryger og uden kendskab til branchen.

Det fik hun hurtigt, for det var kunderne, Alice Meldgaard lærte af. Hun spurgte nemlig ind til, hvorfor de efterspurgte det enkelte produkt. Derved fik hun et unikt indblik, og på samme vis udviklede hun forretningen, så det i stedet blev gode vine, der blev den primære vare.

Alice Meldgaard var den første i Odense, der indførte begrebet: 3 flasker for 100 kr. Kvalitetsvine forstås. Sådan er det fortsat, men priserne er naturligvis steget.

Men at gæste forretningen er som at vende tilbage til tiden, hvor Alice Meldgaard startede. Prisskiltete er opsat mellem hylderne. Prisen er angivet i kroner med blå farve og ørebeløbet i rød.

At Alice Meldgaard i det hele taget kastede sig over vin, skyldtes en repræsentant, der var meget overbevisende.

Alices Meldgaard kendskab til druens herligheder var nærmest lig nul, men hun tog nogle flasker med hjem, smagte på produkterne og fandt det, hun syntes passede til forretningen.

Kunderne blev også her spurgt til råds, og i dag er sortimentet helt i top, og forretningen er en af de få, der forhandler meksikanske vine.

Det er med nogen vemod, Alice Meldgaard siger farvel. Selv om hun også gjorde det for tre et halvt år siden, hvor hun solgte forretningen. For blot at blive overtalt til at vende tilbage som daglig leder et par dage senere. sDen gang kom kunderne med gaver. Det gjorde de også i går.

Nu vil Alice Meldgaard slappe af. Lave ingenting - og dog. Hun har en alenlang liste med navne og adresser på kunder, som hun skal besøge og drikke kaffe hos.

Et specielt kapitel bag disken er nu historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce