Middelfart: Bevæbnet med skridttæller, en ernæringsrigtig madpakke og de bedste intentioner satte en flok forældre og børn sig lørdag middag i en bus med retning mod Madsby Legepark.

Her skulle de hygge sig, lave en masse aktivt - og øve sig i den svære disciplin at sige "nej" til de mange lokkende is- og fast-food boder og til børnenes bedende øjne.

Gennem snart et år har Middelfart Kommune via midler fra Sundhedsstyrelsen deltaget i et projekt, der skal lære forældre med overvægtige børn at ændre vaner - både for dem selv og for børnene.
Og det er svært.

- Jeg har dårlige vaner. Jeg kan godt lide den mad, der er fed. Men nu skal det også til at være slut, siger Jørgen Stephansen, der er glad for projektet, som han deltager i sammen med Ulla Jensen og deres fælles datter Line Stephansen Jensen.

Hun er ni år og har tabt to et halvt kilo i løbet af projektet.
- Vi er blevet bedre til at spise en banan i stedet for slik. Hun har droppet smørret på brødet, og jeg er mere bevidst om de varer, jeg køber, siger Ulla Jensen.

Og så er man nået langt.

Bachelor i sundhed og ernæring, Maria Damgaard Jørgensen, viste forældrene forskellen på en god madpakke i forhold til en hurtig burger med pommesfrites.

- Spiser jeres børn det, skal de faktisk ikke have mere mad den dag. Og sådan fungerer det jo ikke, sagde hun.

Så forældrene smurte gode madpakker, mens børnene hamstrede skridt til skridttælleren på legepladsen uden for Hyllehøjskolen.

- Det er forældrenes ansvar, hvad børnene spiser. Det er også derfor, det er forældrene, der skal lave madpakkerne, og ikke børnene. De skal sådan set bare være børn, sagde Cita Nørgaard, der er projektleder.

Sundshedsprojektet kører til 2010, hvor det vil overgå til kommunens driftsbudget, hvis politikerne siger ja.
  • fyens.dk