Jette Martinsen fik motion på recept, fordi hun var i farezonen for at udvikle blandt andet sukkersyge. Det ændrede hendes liv
Søndersø: - Mine børn kan mærke, at jeg er kommet i bedre form. Nu kan jeg cykle dem i skole, spille fodbold og gå lange ture med dem.

Jette Martinsen er en af de 200 nordfynboer, der inden for de seneste fire år har fået motion på recept. Hun startede for tre en halv måned siden et program i Søndersø Fysioterapi, hvor hun to gange om ugen motionerer i en time, og det har givet resultater.

- Min kondition er blevet meget bedre, jeg har fået meget mere energi, og så er humøret også steget gevaldigt. Jeg glæder mig hver eneste gang, jeg skal til træning, siger Jette Martinsen.

Hårdt i starten

Jette Martinsen er tidligere butikschef, men tre blodpropper i hjernen satte for nogle år siden en stopper for hendes karriere og gjorde hende i stedet til førtidspensionist.

Før hendes sygdom havde hun ikke været særlig, aktiv, og efter sygdommen tog hun 10 kilo på. Det gjorde hende ekstra udsat for at udvikle for højt blodtryk eller sukkersyge, og derfor ordinerede lægen motion på recept.

- Min kondi var utrolig dårlig, og jeg trængte virkelig til at komme i gang med at røre mig, fortæller Jette Martinsen, der allerede efter en måneds tid kunne mærke, at det gik fremad.

- Det var selvfølgelig hårdt i starten, men ikke så hårdt, at jeg ikke kunne være med, og jeg kunne hurtigt mærke, at jeg fik mere overskud til resten af dagen, når jeg havde været til træning, forklarer hun.

- Man kan se det på de folk, der træner her. De smiler stort, når de kommer her, men smilet er dobbelt så stort, når de går igen.

Træningen giver et skub

Ud over en træningsplan har Jette Martinsen også fået hjælp til at ændre på familiens kostvaner, og det betyder, at der nu kommer langt mere frugt og grønt i indkøbskurven end tidligere.

- Vi har aldrig fået så mange grøntsager før, og generelt tænker jeg bare mere over, hvad vi spiser derhjemme. Mine børn får tit frugt i stedet for slik, og det er de lige så glade for.

Jette Martinsen regner med at starte på et nyt hold i Søndersø Fysioterapi, når de fire måneder er gået om et par uger, og derudover vil hun på egen hånd fortsætte med sin stavgang og sine lange gåture.

- Jeg kan kun opfordre folk til at komme i gang, hvis de ikke laver noget aktivt. De her fire måneder har i hvert fald givet et skub til mig. Jeg ender aldrig på den lade side igen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Motion på recept hitter