64-årig tiltalt for at forfølge konen og sønnen, som har overtaget hans tidligere forretning i Svendborg
Svendborg: Svendborg: På forhånd var familiekrisen alvorlig nok.

En 64-årig tidligere forretningsmand afsonede sidste år 30 dage af en fængselsdom for vold mod den søn, som i august 2007 overtog hans virksomhed.

Få dage før faderen modtog den dom, havde politiet udstedt forbud mod, at han opsøgte sønnen personligt eller telefonisk.

Den advarsel har forretningsmanden ikke rettet sig efter, mener anklagemyndigheden, som i går ved Retten i Svendborg mødte frem med ikke færre end 11 anklager om overtrædelse af polititilholdet.

Også kvinden, som han gennem 40 år har været gift med, skal han have truet med udtalelser som "Jeg skal fame give jer".

Den 64-årige nægtede samtlige forhold og anførte i Retten, at hans anstrengte forhold til den øvrige familie startede, da hans forældre døde.

- Pludselig tog mine to sønner på dyre ferieture til Thailand og Tunesien og en af dem købte en ny bil til 400.000 kroner. Et utroligt pengeforbrug, fortalte den 64-årige.

Ifølge ham har konen og sønnerne forsøgt at få ham slettet af tingbogen for at fratage ham den livslange ret til de afdøde forældres bolig, som han var testamentarisk sikret.

- Min kone har løjet for mig i længere tid, erklærede han.

Konen var indkaldt som vidne. Hun kunne fortælle, at hendes tidligere mand utallige gange har opsøgte hende og sønnen i den virksomhed, de nu driver sammen.

- Han har truet med knytnæve og givet os fingeren både den ene og den anden vej, forklarede hun.

Sønnen, som er hovedanmelder mod den 64-årige, beskrev en nærmest terrorlignende hverdag præget af endeløse telefon-chikanerier og omtalte konsekvent sin far som enten "personen" eller "vedkommende".

Faderen har stået og banket på ruden til sin gamle forretning mange, mange gange og truet med at grille sønnen, at få ham klynget op og få ham erklæret konkurs snarest muligt, fortalte sønnen.

Men den 64-årige pensionist benægtede alt og mødte velforberedt op i retten.

Han og hans forsvarer, advokat Jan Levin, havde indkaldt venner og bekendte af den tiltalte, som i et eller andet omfang bidrog med alibi for de tidspunkter, hvor han fysisk skulle have truet sin søn eller kone.

- Så han kan ganske enkelt ikke have gjort det, man anklager ham for, sagde Jan Levin.

Anklageren, politiadvokat Henrik Andersen, antydede imidlertid, at den 64-årige måske have gjort en meget aktiv indsats for at sikre sig alibier. Hans 80-årig tante fra Sjælland skulle således have fortalt politiet, at hun blev ringet op af den 64-årige nevø, der spurgte, om hun ville underskrive en erklæring om, at han havde overnattet i hendes hjem en speciel aften.

Den 64-årige benægtede.

- Hun har misforstået mig. Hun er trods alt 80 år gammel.

Skønt anklageskriftet rummer adskillige trusler er det alene de mange overtrædelser af polititilholdet, den 64-årige stilles til regnskab for. Anklageren ønsker ham idømt bøde på 10.000 kroner. Der falder dom på torsdag.
  • Fyens Stiftstidende