Hjælpen til et pædofilioffer er afhængig af, hvilken kommune man bor i. Får barnet ikke nok hjælp, kan det få alvorlige konsekvenser for resten af dets liv.
10 timers psykologhjælp.

Det er, hvad der er af hjælp til den femårige pige fra Nyborg, der i fjor blev udsat for et overgreb fra en pædofil.

Men ifølge pigens mor har hun ikke fået den hjælp, hun har brug for. Der skal meget mere til, før den femårige igen får et normalt liv, mener moderen.

- Min datter er begyndt at tale meget om episoden, og hun tænker tit over den. Det sker tit, når vi kommer forbi den parkeringsplads, hvor det skete, at hun snakker om det, fortalte moderen til den femårige pige i retten.

Det går ikke over

Den følelse kan forfatteren Kristian Ditlev Jensen godt genkende. Fra han var ni, til han blev 12 år, var han udsat for systematiske og gentagne overgreb af en voksen mand.

- Selv om det er så mange år siden, påvirker det stadig mit liv, fortæller Kristian Ditlev Jensen.

Han mener, det er afgørende, at et offer for et pædofilt overgreb får al den hjælp, der er brug for.

- Det er at gøre grin med folk kun at give 10 samtaler. Det er helt absurd, at man får så lidt hjælp, mener Kristian Ditlev Jensen, der selv har gået til psykolog i 12 år, som følge af de overgreb, han blev udsat for.

En stor del af de mange psykologtimer har han selv betalt for.

- Det er utrolig forskelligt fra kommune til kommune, hvad praksis er. I mange tilfælde er der tale om en sagsbehandler og psykolog i kommunen, der sidst har haft en lignende sag for tre år siden, siger psykolog hos Red Barnet Kuno Sørensen.

Tryg ved systemet

I Nyborg Kommune vil man ikke gå ind i den pågældende sag, men vil gerne snakke om indsatsen på området generelt. Og her er meldingen klar.

- Jeg er helt tryg ved, at sagsbehandlerne foretager en faglig fornuftig vurdering, siger socialchef i Nyborg Kommune, Trine Egholm, der understreger, at alle beslutninger træffes ud fra en individuel vurdering.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag.
  • Fyens Stiftstidende