Fyn Rundt 40 år i træk

Claus Hamdrup har også deltaget i flere Sjælland Rundt-sejladser. Her demonstrerer han det nødvendige sikkerhedsudstyr efter den barske sejlads i 2003. Kun 17 ud af 235 tilmeldte både gennemførte Sjælland Rundt i hård kuling - blandt dem "Matador".Arkivfoto
Foto: © Jørgen Hansen

Fyn Rundt 40 år i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Hamdrup har et bemærkelsesværdigt jubilæum 75 år efter, at Fyn Rundt blev sejlet første gang

Når starten går til Classic Fyn Rundt den 5. juni, kan en af sejlerne, Claus Hamdrup fra Kerteminde, fejre 70 års jubilæum i sejladsen.

Noget af en præstation i betragtning af, at det samtidig er 75 år siden, at Odense Sejlklub afviklede Fyn Rundt første gang, og at der i 1940’erne og 50’erne var "huller" i kalenderen.

Claus Hamdrup tæller da også sammen på en måde, som hans gamle regnelærer nok ville kalde "alternativ", men det er uomtvisteligt, at han stiller til start for 40. gang i træk, hvilket i sig selv er imponerende nok. Ydermere er det 20. gang i samme båd, og det er 10. gang med start i Kerteminde.

- 40 + 20 + 10 giver da 70, koketterer Claus Hamdrup, der stiller med en besætning på seks-syv mand i sin Drabant 38.

Tre gratis starter

Fristen for rettidig tilmelding udløb ved midnat, og godt 100 både er foreløbig tilmeldt - en lille stigning i forhold til sidste år.

Blandt de rettidigt tilmeldte trækkes der lod om tre gratis starter, oplyser stævneleder Ole Sandberg, som ud fra erfaringen ved, at det reelle deltagerantal formentlig bliver langt højere.

- For nogle er det bare slendrian, at de ikke er blevet tilmeldt, mens andre lige vil vente og se, hvad femdøgnsprognosen siger om vejret.

For Claus Hamdrup har manglende vind to gange betydet, at han ikke kunne gennemføre Fyn Rundt, og en gang måtte han udgå på grund af grundstødning.

Selv efter 39 starter i kapsejladsen synes han, at det er lige så sjovt som første gang.

Han tilføjer, at det var mere charmerende, da start og mål var i Korshavn, "men tiden er løbet fra at starte på en strand, og sejlernes krav til faciliteter er steget".

- Det er paradoksalt nok også blevet sværere at vinde, end da der var over 1000 deltagende både.

- Dengang var der meget "fyld", men alle dem, der starter i dag, ved, hvad de har med at gøre og er dygtige sejlere, og det samme er besætningerne.

Kerteminde-sejleren synes ikke, at Fyn Rundt plejer at være dramatisk, men blandt dem, han har deltaget i, står sejladsen i 1990 som noget særligt. Vindmæssigt var det i hvert fald den hårdeste Fyn Rundt, han har deltaget i.

De første otte år sejlede han Fyn Rundt i Drage, siden i Elvstrøm 22, Albin Express, to gange i Smaragd 10-meter og altså 19 gange i Drabant 38, som han ikke har planer om at skifte ud.

Fyn Rundt 40 år i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce