Velfortalt tegne-serie om fanatisme


Velfortalt tegne-serie om fanatisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der sker altså noget med tegneserierne i disse år, både i udlandet og herhjemme. "Kom hjem" er et eksempel på en udgivelse, der vil og kan mere, end hvad tegneserier før har villet. Rammerne for tegneseriegenren bliver stadig bredere, og tegnere opdager nye måder at fortælle på. Også hos Thomas Thorhauge, hvor tegneserie-ruderne lapper ind over hinanden, tegningerne opløser sig, og handlingen for lov at styre tegningerne. Sprezzatura hedder det kunstgreb, når man får noget kompliceret til at se let ud, og Thorhauges tegneserie er et godt eksempel på denne bedrift.

Historien foregår på Nørrebro og i Normandiet, hvor en flok politiske aktivister bor. Herind flytter en dansk, enlig mor med sin lille søn, og i kollektivet finder hun en lille idyllisk verden, hvor beboerne ikke har opgivet drømmen om en bedre verden. De laver aktioner og happenings, men udnytter også andre demonstranter i den gode sags tjeneste. Hos disse aktivister helliger målet midlerne, og med bøger og film om "Blekingegadebanden" og "Rote Arme Fraktion" i baghovedet aner læseren hurtigt, at denne idealisme må føre til noget skidt.

Alligevel følger man alligevel troligt i hælene på Thorhauge, og det er først, når tegneserien er læst, og man rejser sig for at foretage sig noget andet, at dele af "Kom hjem" synes en anelse utroværdig og overdreven. Men under læsningen er man helt med og inde i historien, fordi Thorhauge serverer den så forbandet lækkert.

Om tegneserien

Thomas Thorhauge: "Kom hjem", 200 sider, 249,95 kroner, Rosinante.

Velfortalt tegne-serie om fanatisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce