Fred træet i kiosken


Fred træet i kiosken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde: Arkitekt Bodil Vaupel går til kamp og til tastaturet for at få fredet det karakteristiske akacietræ, der står i den nu tidligere Benners Kiosk i Langegade.

- Jeg frygter, at træet bliver fældet af Peter Henriksen. Det kan ske fra den ene dag til den anden, og det vil være rigtig synd for byen. Efter min mening er det et bevaringsværdigt træ, siger Bodil Vaupel.

Derfor har hun undersøgt reglerne for at få fredet et enkeltstående træ og iværksat en underskriftindsamling på sin hjemmeside og på lister, som i går blev lagt på biblioteket.

Det initiativ er direktør Peter Henriksen, der har købt bygningen med det gamle træ, godt træt af.

- Jeg har slet ikke gjort mig tanker om eller taget stilling til det træ endnu, men hvad f... bilder hun sig egentlig ind: at ville have fredet et træ i min bygning?

- Skulle jeg gå ind i hendes gårdhave og pege på et frugttræ og bede om at få det fredet, lyder det fra direktøren, som ikke lægger skjul på, at han er lige så træt at Bodil Vaupel som af hendes indsamling.

- Hun opkalder en hjemmeside (www.byggematadoren-kerteminde.dk, red) efter mig. Jeg bliver svinet til som den store matador, og hun har ikke vekslet så meget som ét ord med mig. Det nærmer sig jo injurier - og i øvrigt undersøger hun ikke sine ting ordentligt.

Det mener Bodil Vaupel netop, at hun gør. Og hun understreger, at selv om hendes hjemmeside hedder byggematadoren, så er det ikke Peter Henriksen personligt, hun er ude efter.

- Det er byrådet og teknisk forvaltning. Det er dem, der giver alle de dispensationer, som Peter Henriksen får.

- Jeg har ikke lyst til at tale med Peter Henriksen - fordi det er ikke ham, jeg går efter. Derfor har jeg heller ikke spurgt ham, hvad han har tænkt sig med træet i Benners Kiosk.

Peter Henriksen gentager, at han ikke har taget stilling til træets fremtid, men han lægger ikke skjul på, at han ingen personlige følelser har for det.

- Træet tager vi stilling til senere, men der er ikke noget specielt ved det. Det smider 18 millioner blade om året, der skal fuges i rummet en-to gange årligt, det ødelægger gulve og sokler. Så nej - jeg har ingen følelser for det.

Fred træet i kiosken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce