Brøndsteds op- og nedture


Brøndsteds op- og nedture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 85

Tidligere folketingsmand for Venstre og medlem af Folketingets præsidium Povl Brøndsted sagde endeligt farvel til politik, da han trak sig som folketingskandidat tilbage i 1991. Det er nu 18 år siden, og i dag fylder han 85 år.

Povl Brøndsted har ikke altid været tilknyttet politik. Med såvel en lærereksamen som års erfaring som højskolelærer lagde Povl Brøndsted vejen forbi et konsulentjob i Andelsudvalget samt lederposten i Landbrugets oplysnings- og konferencevirksomhed.

Politikken kom sammen med posten som sognerådsformand for Venstre i Herslev-Gevninge Kommune og som medlem af kommunalbestyrelsen for Lejre Kommune i perioden fra 1966 til 1974.

I 1969 blev han del af Venstres hovedbestyrelse, og fire år senere blev det til en plads i Folketinget gennem Faaborg-kredsen. Frem til det politiske farvel i 1991 nåede Povl Brøndsted blandt andet at bestride næstformandsposten i Venstres Folketingsgruppe samt sidde 11 år som formand for Folketingets kirkeudvalg.

En nedtur indtraf i 1982, da han blev taget for spirituskørsel på vej til et politisk møde i Nibe. Det kostede folketingsmanden en bøde, en betinget frakendelse af kørekortet i tre år og masser af negativ omtale.

Til gengæld har Povl Brøndsted, siden han forlod politik, oplevet et mindre mirakel. Gennem næsten tre år var han stort set blind, før han sidst i august 1996 pludselig vågnede med fuld synsstyrke.

- Jeg har fået min barnetro tilbage, lød det dengang fra dagens fødselar. (ritzau)

Brøndsteds op- og nedture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce