Ramadanfest på Flakhaven til september


Ramadanfest på Flakhaven til september

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense: Den er blevet kaldt alt fra "muslimsk propaganda" til et europæisk eksempel på vellykket integration. Faktum er, at Flakhaven igen i år giver plads til Ramadan- og Kulturfest for at markere afslutningen på Ramadanen den 19. september.

Odense Integrationsråd står for arrangementet igen i år, akkurat som i 2007 og 2008, og her lægger man vægt på, at festen er for alle. Både for de religiøse, som ønsker at markere Ramadanen, og for dem, som vil lægge vægt på det kulturelle.

Sidste år forklarede rådmand Erik Simonsen, at festen ville skifte navn til "Folkenes fest" eller "Minoriteternes fest" for at vise, at Odense er en by med mange folkeslag, der kan mødes i fred og ro på Flakhaven. Men af Arbejdsmarkedsudvalgets dagsorden fremgår det, at navnet bliver bevaret.

Det har de to første år ført til heftig kritik fra Alex Ahrendtsen, Dansk Folkeparti, men har omvendt også vakt international opsigt i EU som et positivt eksempel på integration.

Ramadanfesten opstod efter terror-anholdelserne i Vollsmose i 2005. Der var brug for initiativer, som kunne fremme dialogen mellem de forskellige kulturer og religioner, mente politikerne. Festens vigtigste formål er da også stadig at skabe dialog mellem borgere i byen på tværs af etniske, religiøse og kulturelle baggrunde. Og for at understrege det, bliver en del danske foreninger også inviteret til at deltage med en bod i år.

Sidste år kostede festen 68.000 kroner, hvoraf kommunen støttede med 20.000 kroner, og den forventes at koste et tilsvarende beløb i år.

Ramadanfest på Flakhaven til september

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce