Fra sportsstjerne

Tidligere OB-angriber og landsholdsspiller Per Pedersen fylder 40 år mandag.
Foto: Yilmaz Polat

Fra sportsstjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

til fodboldinvalid

En medalje har en glinsende forside og en mere mørk bagside.

Sportsstjernen Per Pedersen kender dem begge. Forsiden nød han som professionel i OB, England, Tyskland og Frankrig og på det danske fodboldlandshold.

Og bagsiden mødte han i form af mange og lange skader, som har gjort ham til fodboldinvalid.

Derfor måtte han i sommeren 2001 lægge sine elskede støvler på hylden i OB’s træningsanlæg i Ådalen i Odense. Det ene knæ ville ikke mere.

Skæbnen har imidlertid ikke ødelagt humøret hos den sympatiske og altid smilende Per Pedersen. Han fylder 40 år på mandag, bor i Århus og er sponsorchef i Horsens Håndboldklub.

Og trods fodboldskaderne holder han stadig sin krop i form. Han løber flere gange om ugen hjemme i Århus sammen med sin kæreste Mette, som er fra Odense og uddannet bygningskonstruktør, og ved at benhandle sit bentøj nænsomt kan han også klare lange distancer. I 2005 løb han maraton i Hamburg, han har gennemført flere halvmaraton herhjemme og forsøger at gentage successen ved Lillebælt Halvmaraton den 2. maj.

Fodbolden var i mange år en meget stor del af Per Pedersens liv. Han var 12 år, da han med sine forældre flyttede fra Kolding til Odense og her havde OB allerede spottet den talentfulde angriber. Da han gik på Sanderum Skole og senere Skt. Knud Gymnasium, spillede han i OB, inden han i 1987 sparkede sin 14 år lange karriere som professionel i gang.

1996-97 blev et højdepunkt for ham. Han havde scoret det eneste mål i en landskamp mod Frankrig i Parken, og her var ledere fra engelske Blackburn Rovers til stede. Han kom senere med ligalandsholdet på turné, og scorede fire mål i samme landkamp mod USA den 22. januar 1997.

Bedriften i Los Angeles kom den engelske klub for øren, og kort efter rejste Per Pedersen til England for at underskrive den da mest guldrandede kontrakt, nogen dansk fodboldspiller havde indgået.

Skaderne fulgte ham imidlertid som en skygge, og efter et halvt år kom han til tyske Borussia Mönchengladbach.

Her var han knap et år, og kom så til Racing Club de Strasbourg, inden han i februar 1999 vendte hjem til sin ungdomsklub OB. Her nåede han næsten 150 kampe og scorede godt 50 mål, inden han som 32-årige måtte opgive karrieren.

Per Pedersen har siden driblet med flere civile job. Han har været konsulent i OB, sportsmaneger i Profil Concept, ansat i Ottensten Promotion, salgskonsulent i AGF Fodbold A/S, mødeleder og konsulent i Pronetwork Aps og siden maj 2007 sponsorchef i Horsens HK. Han har også taget uddannelse på sponsorakademiet, været fodboldkommentator på TV 2 og foredragsholder.

I sin fritid har Per Pedersen afsat megen tid til sin familie. Han er far til fire børn, Christoffer på 16, Julie på 14, Oliver på ni og Nikoline på syv år, og beskriver Mette som en perfekt "bonusmor" for børnene.

Han er også en begejstret golfspiller, og kan i Horsens Golfklub nyde sin sport og samtidig pleje kontakter som sponsorchef.

Fra sportsstjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce