Hun er om nogen Danmarks TV-darling


Hun er om nogen Danmarks TV-darling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt

Cecilie Frøkjær har truffet en svær beslutning. Hun dropper "Go’ Morgen Danmark"

Siden 1996 er hun tonet frem på nationens tv-apparater i den årle morgenstund, hvor hun har budt "Go’ Morgen Danmark."

Det gør 40-årige Cecilie Frøkjær fortsat, men når forårssæsonen er overstået, er Frøkjær et overstået kapitel. I hvert fald som morgenvært, for tidligere på ugen meddelte den fraskilte mor til to børn på henholdsvis knap otte og fem år, at hun stopper.

Cecilie Frøkjær kan simpelhen ikke længere få arbejdet til at forenes med et privatliv, hvor børnene helt naturligt har første prioritet.

- Jeg er i en situation i mit liv, hvor jeg enten er mor eller morgenvært.

- Der er som alenemor med to børn og et vækkeur, der ringer klokken 04.15 ikke plads til noget som helst andet, og det hele går op i planlægning, praktik og logistik. Jeg har helt personligt brug for, at jeg ikke hele tiden skal kigge på klokken - og for at kunne gå i seng efter klokken 21, sagde hele landets tv-darling, da hun meddelte sin overraskende beslutning.

Cecilie Frøkjær, der inden sin uddannelse som journalist prøvede kræfter med studier i både dansk og psykologi på Aarhus Universitet, har om nogen været indbegrebet af "Go’ Morgen Danmark."

Seerne stiftede bekendtskab med hende, da den første af udsendelserne gik i luften for 13 år siden.

Ved siden af en særdeles afslappet Michael Meyerheim, der var vant til de snurrende kameraer, var en ung dame med lidt sydsjællandsk accent, der klarede opgaven med bravour, men absolut ikke kunne skjule debutantnerverne.

De nerver blev hurtigt smidt væk, og i løbet af nogle få uger fik seerne kendskab til en begavet personlighed, der fyldte "ruden" helt ud og fremstod med overbevisning og gennemslagskraft.

Sådan har det været siden, og gennem de mange år har Cecilie Frøkjær ud over Meyerheim haft først Jes Dorph-Petersen (læs portræt af ham i morgen) og senest og stadig Morten Resen som medvært.

Cecilie Frøkjær har gennem alle årene formået at være den intelligente interviewer. Hun har "ikke bare læst op af de forud udarbejdede spørgsmål." Hun har været lyttende og stillet sine spørgsmål ud fra de svar, de mange gæster i studiet først på Metronome på Amager og de seneste år på Hovedbanegården i København har givet.

Aldrig har man kunnet beskylde Frøkjær for at være forherligende. Alligevel fik hun en gevaldig rids i den ellers funklende lak, da hun for nylig havde sin kollega Andrea Elisabeth Rudolph som gæst.

Indslaget fik seernes redaktør på TV 2, Lars Bennike, til at udtale kritik.

Den kritik har ikke været medvirkende til hendes beslutning om at stoppe. Hun afviste nemlig på det bestemteste, at hun havde handlet forkert. Noget hun fik opbakning til fra kolleger i og uden for tv-verdenen.

Siden hun for et år siden blev skilt fra børnenes far, radio- og tv-manden Lars Daneskov, har Cecilie Frøkjær kun haft fire dage til sig selv om måneden. Det skal der rådes bod på efter 1. august, men hun bliver som vært på TV 2.

Hvad hun skal beskæftige sig med, vides endnu ikke, men det bliver garanteret noget med talkshows, og forlydender vil vide, at hun meget vel kan blive Danmarks svar på talkshowenes ubestridte dronning, Oprah Winfrey.
Cecilie Frøkjær stopper som morgenvært på TV2. Den 40-årige studievært har været i selskab med morgenfriske danskere de seneste 12 år, men nu siger hun fra for at prioritere sine børn.
- Jeg er i en situation i mit liv, hvor jeg enten er mor eller morgenvært. Der er som alenemor med to børn og et vækkeur, der ringer klokken 4.15, ikke plads til noget som helst andet, og det hele går op i planlægning, praktik og logistik. Jeg har helt personligt brug for, at jeg ikke hele tiden skal kigge på klokken - og for at kunne gå i seng efter klokken 21, siger Cecilie Frøkjær.(Carsten Lauridsen/POLFOTO)
Cecilie Frøkjær stopper som morgenvært på TV2. Den 40-årige studievært har været i selskab med morgenfriske danskere de seneste 12 år, men nu siger hun fra for at prioritere sine børn. - Jeg er i en situation i mit liv, hvor jeg enten er mor eller morgenvært. Der er som alenemor med to børn og et vækkeur, der ringer klokken 4.15, ikke plads til noget som helst andet, og det hele går op i planlægning, praktik og logistik. Jeg har helt personligt brug for, at jeg ikke hele tiden skal kigge på klokken - og for at kunne gå i seng efter klokken 21, siger Cecilie Frøkjær.(Carsten Lauridsen/POLFOTO)
Foto: LAURIDSEN CARSTEN/POLFOTO
Cecilie Frøkjær stopper som morgenvært på TV2. Den 40-årige studievært har været i selskab med morgenfriske danskere de seneste 12 år, men nu siger hun fra for at prioritere sine børn.
- Jeg er i en situation i mit liv, hvor jeg enten er mor eller morgenvært. Der er som alenemor med to børn og et vækkeur, der ringer klokken 4.15, ikke plads til noget som helst andet, og det hele går op i planlægning, praktik og logistik. Jeg har helt personligt brug for, at jeg ikke hele tiden skal kigge på klokken - og for at kunne gå i seng efter klokken 21, siger Cecilie Frøkjær.(Carsten Snejbjerg/POLFOTO)
Cecilie Frøkjær stopper som morgenvært på TV2. Den 40-årige studievært har været i selskab med morgenfriske danskere de seneste 12 år, men nu siger hun fra for at prioritere sine børn. - Jeg er i en situation i mit liv, hvor jeg enten er mor eller morgenvært. Der er som alenemor med to børn og et vækkeur, der ringer klokken 4.15, ikke plads til noget som helst andet, og det hele går op i planlægning, praktik og logistik. Jeg har helt personligt brug for, at jeg ikke hele tiden skal kigge på klokken - og for at kunne gå i seng efter klokken 21, siger Cecilie Frøkjær.(Carsten Snejbjerg/POLFOTO)
Foto: SNEJBJERG CARSTEN/POLFOTO

Hun er om nogen Danmarks TV-darling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce