Dronningens fascination af H.C. Andersens eventyr har ført hende ind i filmens verden, hvor hun har stået for scenografi og kostumer til "De vilde svaner".

Dronning Margrethe går til filmen

Danmarks Dronning har lavet scenografi og kostumer til filmatiseringen af H.C. Andersens eventyr "De vilde svaner". Filmen er optaget på green screen og derefter er scenerne lagt ind over Dronningens decoupager./ritzau/ Tilrettelæggelse: Eva-Maria Brandi
Dronning Margrethe har stået for både scenografi og kostumer i filmatiseringen af H.C. Andersens eventyr "De vilde svaner", der har premiere til efteråret. Filmen er optaget på et såkaldt "green screen" og bagefter digitalt sammensat med dronningens decoupager - klip af papir - så de udgør filmens kulisser:

- Her kom jeg som hylende amatør ud i mange fag og skulle arbejde med disse professionelle mennesker, som jeg har stor respekt for, men det varede ikke mange minutter, før jeg følte, at det her, det bar, sagde Dronningen på et pressemøde fredag, hvor hun levende fortalte eventyret til de fremmødte.

Det er netop fascinationen af H.C. Anders eventyr, der har inspirerer dronningen til at kaste sig ud i projektet:

- H.C. Andersen er så rig på sine mange forskellige udtryk, og da jeg læste eventyret, så fik jeg, som jeg plejer at sige, billeder på skærmen med det samme, fortalte Dronningen.

Selvom Stine Fischer Christensen, der spiller hovedrollen som prinsessen i filmen, til at begynde med syntes, at det var lidt overvældende at skulle arbejde sammen med landets dronning, så blev det i enden en stor fordel.

- Hun kunne jo for eksempel fortælle mig, hvordan jeg skulle neje og sådan, og hun var rigtig god til at hjælpe, fortæller skuespillerinden, og bakkes op af Benedikte Hansen, der i filmen spiller dronningen.

Filmen har premiere til efteråret.