Den fremmeste fodboldleder

Poul Hyldgaard, dansk fodbolds største lederprofil gennem tiderne, bliver 80 år i dag.
Foto: JENSEN MORTEN BJØRN/POLFOTO

Den fremmeste fodboldleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 80

Sig navnet Poul Hyldgaard, og enhver med blot en smule indsigt i sport vil straks fortælle, at der må være tale om dansk fodbolds fremmeste leder gennem tiderne.

I dag fylder den stoute jyde 80 år, og han er still going strong.

Det var ikke som spiller, Poul Hyldgaard skrev sig ind i historiebøgerne. Det var derimod som en markant og fremsynet leder, der slog igennem såvel lokalt, som nationalt og internationalt.

Poul Hyldgaard blev født i Ejsing. Han tog HD i regnskab og organisation, og i næsten 40 år sad han som henholdsvis økonomi- og administrerende direktør for den store Århusvirksomhed Marius Hansen & Søn.

I 1951 blev Hyldgaard gift med fru Jirina, og de har fået sønnerne Michael (1954) og Morten (1954), som begge har gjort sig såvel på som uden for grønsværen.

Poul Hyldgaard kom i AGFs bestyrelse i 1968. Ført derind, fordi sønnerne spillede i klubben. I 1970 blev han medlem af DBUs repræsentantskab, fra 1971-1986 var han medlem af Divisionsforeningens bestyrelse, og i 1977 blev han indvalgt i DBUs bestyrelse. Han sad i AGFs formandsstol 1979-1981 og var kasserer i DBU fra 1981-1991, inden han overtog formandsposten.

Den bestred han, indtil han i 2002 blev afløst af fynboen Allan Hansen.

Poul Hyldgaard nåede ud over alle de nævnte tillidsposter også at blive den danske leder, der kom højest på strå internationalt.

1984-1996 var han medlem af FIFAs eksekutivkomite. I årene 1986-1996 sad han i FIFAs organisationskomite for VM. Han har været medlem af FIFAs medicinske udvalg, fair-play udvalg, dameudvalg, og for sidstnævnte var han formand 1990-1996. Han nåede også at være formand for UEFAs dameudvalg 1992-1996, lige som han i perioden 1992-1996 var medlem af organisationskomiteen for OL.

I 1996 blev Poul Hyldgaard udnævnt til æresmedlem af FIFA. De foregående to år havde han siddet som formand for organisationens finansudvalg.

Derudover har Poul Hyldgaard haft tillidshverv i nationale organisationer, så det har været sparsomt med fritiden sammen med hustruen.

Hun har dog altid accepteret husbondens mange gøremål, for når han endelig var hjemme i villaen i Viby, blev der slappet af.

Det gjorde og gør der også fortsat, når parret drager på længerevarende ophold i huset i Frankrig.

Poul Hyldgaard følger fortsat intenst med i, hvad der rører sig i fodboldverdenen. Både i det hjemlige, omkring landsholdene og internationalt. Dagens fødselar er stadig fuldt opdateret, og hans interesse for specielt det økonomiske er fortsat fremherskende.

Poul Hyldgaard var frontfigur, da man fik indført betalt fodbold i Danmark, og han har sat sig aftryk, der aldrig bliver slettet qua sin formidable taktiske sans og sin uimodståelige måde at virke på som debattør.

Den fremmeste fodboldleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce