Velfløjtende pensionist

Fløjtenist Verner Nicolet fylder 75 år mandag.

Velfløjtende pensionist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 75

Med sin fløjte har kgl. kapelmusicus Verner Nicolet spillet en central rolle i dansk klassisk musik gennem mere end et halvt århundrede.

I 1957 fik han plads i Det Kgl. Kapel, og i 1968 var han med til at starte Den Danske Blæserkvintet.

Når han mandag kan fejre sin 75-års fødselsdag, er det som en meget aktiv pensionist, der stadig optræder med tværfløjten og er en efterspurgt underviser. Og Den Danske Blæserkvintet lever i bedste velgående med de samme fem som startede kammerorkesteret i 1968.

Det er et af de fineste ensembler i dansk musik nogensinde. Gennem de mere end 40 år - måske verdensrekord? - har de fem givet utallige koncerter i ind- og udland og har ikke mindst fået international anerkendelse for fortolkningen af Carl Nielsens "Blæserkvintet".

I Det Kgl. Kapel var Verner Nicolet en årrække formand, ligesom den dirigentuddannede fløjtenist har været kunstnerisk leder af Den Kgl. Livgardes Musikkorps og formand for Det Danske Drengekor.

I 1974 vakte det opsigt, da Verner Nicolet dannede duo med den grønlandske folkesanger Rasmus Lyberth.

Grønland har i det hele taget en særlig plads hos fødselaren. Sammen med skuespilleren Palle Huld optog han i en årrække film i Grønland, herunder en reklamefilm for Den Kongelige Grønlandske Handel. (ritzau)

Velfløjtende pensionist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce