Ole Stougaard og Tonny Vest stiller op i et af Europas hårdeste moutainbikeløb til fordel for unge kræftpatienter på OUH
Målet er 50.000 kroner til bærbare pc’er.
Det skal knage i konditallet og skæppe i kassen. Den velgørende af slagsen.

Ole Stougaard og Tonny Vest er begge bidt af en cykel så ambitiøs, at de til sommer kaster sig ud i et af Europas hårdeste moutainbikeløb.

Det odenseanske vennepar vil for egen pengepung tilbagelægge otte etaper gennem alperne, og når de sidst i juli krydser målstregen ved Gardasøen, håber de at have kørt minimum 50.000 kroner hjem til unge kræftramte på OUH.

Ole Stougaard og Tonny Vest kører første etape af Jeantex Bike Transalp den 18. juli.

Oprindeligt var strabadserne udelukkende tænkt som en sportslig udfordring, men den har udviklet sig til en privat indsamling på to hjul.

- Vi vil gerne støtte en gruppe patienter, som let - og tit - bliver overset. Der er ofte fokus på voksne og børn med kræft, mens unge med kræft tilsyneladende ikke rigtig hører til nogen steder, siger Ole Stougaard, tidligere landsholdstriatlet og nu coach.

Ramt af lymfekræft

Det er i den rolle, han har mødt manden, der har givet inspiration til velgørenhedsløbet - 24-årige Jacob Pallesen, som Stiftstidende i halvandet år har fulgt i kampen mod lymfekræft.

Jacob Pallesen var elite-triatlet, da han i 2006 blev ramt af lymfekræft. I dag er han atter ved at træne sig op til elitestatus, og det sker med Ole Stougaard på sidelinjen.

- Det er mit arbejde og mine samtaler med Jacob, der har åbnet mine øjne for den udfordring, unge kræftramte står overfor.

- Det er en udfordring, der er langt større end at bestige nogle bjerge, siger Stougaard.

Et wake-up call

Også Tonny Vest har fået kræft tæt ind på livet i form af en nær ven, der er alvorligt ramt. Vennens situation har fået Tonny Vest til at se anderledes på livet - og abstrahere fra, at han selv har mistet sit job som porteføljemanager i Fionia Bank.

- Jeg har fået et wake-up-call. Det kan godt være, jeg har mistet mit arbejde, men det er jo intet imod, hvad min ven kæmper med.

- Kan vi hjælpe - bare med en flig - så skal vi hjælpe, siger Tonny Vest.

Han og Ole Stougaard sælger sig selv i pakker á 5000-10.000 kroner, og målet er i første ombæring at nå 50.000 kroner. Trods finanskrisen.

Stjålet fjernbetjening

Pengene skal bruges til blandt andet bærebare pc’er, der skal stationeres på kræftafdelingen på OUH.

Initiativet glæder Jacob Pallesen, der er inde i et normalt kontrolforløb, men som fortsat vil hjælpe unge kræftramte.

- Jeg er helt vild glad for at høre det. Der er brug for penge til udstyr, selv det mest basale.

- Jeg har oplevet, at fjernbetjeningen til fjernsynet på stuen var stjålet. Det lyder måske som et lille problem, men når man ligger med drop i begge arme og ikke magter andet end at se tv, så er det rimeligt stort.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Første etape aflyst i Transalp

Mountainbikere i Transalp kan følges på Facebook

Mountainbikere i Transalp kan følges på Facebook

Danmarks Armstrong

Danmarks Armstrong