SF: Gør cykelhjelmen til børn til et lovkrav

SF foreslår at det bliver lovpligtigt for børn under 12 år at bruge cykelhjelm.

SF: Gør cykelhjelmen til børn til et lovkrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt lovforslag fra SF skal gøre det lovpligtigt for alle under 12 år at bære cykelhjelm

Alle børn skal tvinges til at bære cykelhjelm til de er 12 år gamle.

Sådan lyder et nyt lovforslag fra SF’s folketingsgruppe, som for første gang blev luftet på trafikborgermødet på Fyens Stiftstidende i går.

Det var retsordfører og folketingsmedlem Anne Baa­strup, der kastede forslaget på bordet under debatten om unges manglende brug af cykelhjelme.

- Hvert år kommer 8000 mennesker til skade i trafikken, fordi de ikke bruger cykelhjelm. Det er alt for mange og derfor arbejder vi på et beslutningsforslag om, at det skal være lovpligtigt at bruge cykelhjelm for børn under 12 år, siger Anne Baastrup, der håber sådan et krav kan få unge til at vænne sig til cykelhjelmen i en ung alder og beholde den på, når de så bliver ældre.

Unge er værst

Forslaget blev dog modtaget med stor skepsis blandt salens unge, der hverken mente cykelhjelmen var smart, pyntede eller var noget for dem. Kun hvis forslaget blev forlænget til 18 år, ville de overveje det.

Og ifølge dokumentationschef hos Rådet for Større Færdselssikkerhed, Jesper Sølund, så er problemet ikke så meget de små børn, men de store unge og halvvoksne.

- Vi kan jo se, at der er en god tendens blandt unge forældre til at få hjelmen på sig selv og børnene. Problemet opstår, når børnene bliver en vis alder og bare ikke synes cykelhjelmen er smart, siger Jesper Sølund.

Også folketingsmedlem Vivi Kier (K) var imod forslaget.

- I stedet skal vi satse på at fange de unge ved at gøre det trendy at bruge hjelm. Og sige til dem, at det er okay I kører med hjelm, I er smukke alligevel, siger Vivi Kier.
Fakta
- Vi kan jo se, at der er en god tendens blandt unge forældre til at få hjelmen på sig selv og børnene. Problemet opstår, når børnene bliver en vis alder og bare ikke synes cykelhjelmen er smart.

SF: Gør cykelhjelmen til børn til et lovkrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce