Åbent-mundet militærchef


Åbent-mundet militærchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Engang var oberst Ib Hede-gaard Sørensen faktisk en del af studenteroprøret.

I dag har Aalborg for længst bredt sig til den anden side. Selv er han blevet chef for Gardehusarregimentet, og onsdag fylder han 60 år.

Det var usikkerhed om, hvilken uddannelse han skulle vælge, der otte dage efter studentereksamen fra Sundby-Hvorup Gymnasium, Nørresundby, i 1969 førte ham til forsvaret som værnepligtig ved Prinsens Livregiment i Viborg. Livet i militæret tiltalte den unge Hedegaard så meget, at han blev der.

I løbet af sin militærkarriere har han været både stabschef ved Den Danske Internationale Brigade, militær rådgiver ved den danske FN-mission i New York, chef for Operationsplanlægningen i Forsvarskommandoen og stabschef for Hjemmeværnet.

Siden 2006 har Ib Hede-gaard Sørensen ledet Gardehusarregimentet på Antvorskov Kaserne i Slagelse. Her fik han først på måneden sin sag for, da kasernen en nat pludselig blev udsat for et gigantisk våbenrøveri. Omkring 200 fuldt funktionsdygtige geværer og tjenestepistoler blev stjålet af bevæbnede røvere, og som kasernechef var det Ib Hedegaard Sørensen, der måtte stå for skud i medierne.

Når en militærmand fylder 60 år, betyder det samtidig afslutningen på hans militære karriere, og Ib Hedegaard Sørensen fratræder derfor som chef for gardehusarerne. (ritzau)

Åbent-mundet militærchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce