Bryggeriet Bryggeriet Mikkeller blev dannet i 2006 af Mikkel Borg Bjergsø og Kristian Klarup Keller, og samme år blev bryggeriet kåret som årets danske bryggeri og verdens femtebedste bryggeri. Sidste år blev det kåret som verdens sjettebedste. Fra august 2007 har Mikkel Borg Bjergsø drevet bryggeriet alene, efter at Kristian Klarup Keller sagde ja til at blive redaktør for musikbladet Soundvenue.

Mikkeller får brygget sit øl rundt om i verden. For eksempel er Beer Geek Breakfast, som omtales i artiklen, brygget hos det norske bryggeri Nøgne Ø i Grimstad.

Mikkellers øl forhandles af blandt andre H.J. Hansen, Vinens Verden og Smagens Hus i Odense. Danske Ølentusiaster (www.ale.dk) har en omfattende oversigt over forhandlere af specialøl.

Kopi luwak-kaffe forhandles af blandt andre Risteriet.dk (2000 kroner for et kilo ristede bønner) og Coolstuff.dk (279 kroner for 57 gram). En søgning på Google giver flere forhandlere - og adskillige advarsler mod at købe for billigt, da der kan være tale om kopi luwak blandet med andre typer kaffe.

Mere om emnet

Se alle
Hvad gør humlen ved din øl?

Hvad gør humlen ved din øl?

Dansk gourmet-bryggeri åbner hanerne i Tokyo

Dansk gourmet-bryggeri åbner hanerne i Tokyo

Øl brygget på en god historie om afføring

Øl brygget på en god historie om afføring