Farvel til politik - og manden


Farvel til politik - og manden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elsebeth Kock-Petersen, som i dag fylder 60 år, forlod politik i tide. Efter en snes år som Venstre-politiker med mange ministerposter i Schlüter-regeringerne sagde hun stop i 1989.

Hun forlod Folketinget ved valget i 1990 for at hellige sig familielivet på fuldtid med sine to små børn. Sådan kom det ikke til at gå. Efter et par år blev hun separeret fra sin mand og flyttede i hemmelighed med sin søn og datter til Storbritannien, hvor hun boede i Bedford nord for London. Siden har Elsebeth Kock-Petersen holdt sig helt uden for offentlighedens søgelys.

Allerede i gymnasiet var hun aktiv i Venstres Ungdom og stillede i 1971 op til Folketinget. Fire år senere blev den nybagte jurist valgt, men røg ud i 1977. I 1979 kom hun i Venstres hovedbestyrelse, og i 1982 blev den 33-årig præstedatter udnævnt til kirkeminister i den første Schlüter-regering.

To år senere blev hun genvalgt til Folketinget og flyttede til Socialministeriet, men takkede overraskende nej, da hun i 1986 blev tilbudt Boligministeriet, som ikke interesserede Elsebeth Kock-Petersen. Hun vendte i 1988 tilbage til regeringen med ansvar for Sundhedsministeriet. Allerede året efter forlod hun regeringen for at dyrke familielivet med sine to småbørn.

Der ventede et dramatisk privat efterspil, da Elsebeth Kock-Petersen i 1993 blev separeret fra sin mand, advokat Nils Kock-Petersen. Hun forsvandt sporløst med deres to børn, og han opsporede dem først i 1995 i Storbritannien. Her måtte Nils Kock-Petersen kræve en retskendelse for at få oplyst hendes adresse. Derefter fulgte et flerårigt retligt opgør ved britiske domstole om hans samkvemsret. Det endte med, at han opgav sin retssag mod hende. (ritzau)

Farvel til politik - og manden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce