Kørestolsbruger får ny mulighed

Foto: Kim Rune

Kørestolsbruger får ny mulighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Rasmussen kan søge om at få ændret sin kørestol, så han bedre kan komme rundt i den

ODENSE: Jens Rasmussen har svært ved at komme på besøg hos sin familie, efter han har fået ny kørestol. Rampen til den nye el-drevne kørestol med seks hjul er nemlig så stor, at den ikke kan bruges, og i Stiftstidende i går efterlyste han og familien andre løsninger.

De seks hjul sidder asymmetrisk. Hvis de sad parallelt i stedet, kunne han bruge sin gamle, mindre rampe, som passer til hans hverdag og de steder, han besøger.

Og nu er der måske håb forude. Odense Kommune er nemlig åben for at kigge på en ombygning af stolen, siger souschef Karin Theilgaard efter at have undersøgt sagen.

- Man kan altid gå ind og ændre på et produkt, som ikke er hensigtsmæssigt. Og når han har fået at vide af en leverandør, at man kan ændre på hjulene, så han kan bruge en mindre rampe, vil vi gerne prøve at se på det. Men vi har ikke fået nogen ansøgning fra ham om at få hjulene ændret, siger Karin Theilgaard.

Stolen skal gavne

En ansøgning betyder ikke nødvendigvis, at ønsket bliver efterkommet, for der skal laves en vurdering af, om ændringen af kørestolen er "hensigtsmæssigt for ham og hans situation", forklarer Karin Theilgaard. Det handler blandt andet om stolens styre-egenskaber.

- Manden ønskede i marts 2008 at få en anden kørestol, end den han havde fået og klagede. Sagen kørte gennem hele ankesystemet, fra Det Sociale Nævn og helt ind i Ankestyrelsen uden, at han fik ret. Der har været holdt mange møder med ham, men den stol, han har nu, er den bedst egnede til den situation, han befinder sig i. Og han får ikke en ny stol, siger Karin Theilgaard.

Jens Rasmussens datter, Sarah Rasmussen, er glad for udsigten til, at der kan komme en løsning på problemet.

- Vi har godt nok tidligere talt med en behandler fra kommunen om det med hjulene og fik at vide, at det ikke kunne lade sig gøre. Men det er da fint, hvis kommunen vil se på det nu, siger hun.

Kørestolsbruger får ny mulighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce