28-årige WF gik fra et liv med kriminalitet til at få en uddannelse og være rollemodel for andre. Nu er han sigtet for drabsforsøg
ODENSE: Da den 28-årige WF fra Vollsmose nytårsaftensdag efter alt at dømme affyrede fem-seks skud mod to israelske sælgere i Rosengårdcentret, gjorde han en årelang mellemøstlig konflikt meget lokal.

For selv om årsagen til skyderiet stadig ikke kendes, fordi retsmødet nytårsdag i Retten i Svendborg blev holdt for lukkede døre, har WF aldrig lagt skjul på sit had til Israel og jøder.

- Det er mit land - Palæstina, forklarede WF for snart fem år siden i et langt interview i Fyens Stiftstidende.

Ændrede sit liv

Dengang havde han med kommunens ord været én af de værste drenge fra Vollsmose, der ændrede sit liv og blev rollemodel for andre, og talte for uddannelse og arbejde.

- Jeg fortryder meget, men jeg har en fremtid, sagde WF, mens han var elev på produktionsskolen Elsesminde i Odense.

At WF derfor lige nu sidder varetægtsfængslet sigtet for drabsforsøg på to israelere, kommer fuldstændigt bag på flere kilder, som avisen har talt med.

Én af kilderne, som har kendt WF siden folkeskoletiden, udtrykker det sådan:

- Det må have slået fuldstændig klik for ham.

For efter teenageårene med vold, slagsmål og indbrud troede de fleste omkring WF, at han var på vej til at falde til ro.

Han fik sig en læreplads som klejnsmed. Han blev gift med en kvinde med palæstinensisk baggrund, fik to børn, og han afbrød forbindelsen til flere af de gamle kammerater.

Passede sit arbejde

Under læretiden hos en smedemester i Odense passede han sit arbejde og fungerede fint med kollegerne.

- Han havde respekt for arbejdet og for os andre, og der var aldrig nogen problemer med ham. Han kom til tiden og passede fint ind og var da både med til julefrokost og andre sociale arrangementer, fortæller en tidligere kollega.

Han husker dog én episode, hvor WF's baggrund og holdninger kolliderede med de gammeldanske smedelærlinges forestillingsverden.

- På et tidspunkt var der en historie i medierne om en mand, der havde skudt sin kone, fordi hun havde forladt ham. Der mente WF, at det kun var rimeligt, fordi en kvinde ikke skulle forlade sin mand. At manden havde ret til at skyde hende, husker kollegaen.

Jobbet måtte kvittes

Som nyudlært i maj 2005 fik WF arbejde inden for sit fag. Men årelange problemer med hoften gjorde det stadig sværere for ham at fortsætte som klejnsmed.

Til sidst måtte han give op over for hoftedysplasien og kvitte jobbet.

Hvad der derfra er sket frem til nytårsaftensdag, har været svært at afdække, men ifølge én af WF's gamle bekendte, som jævnligt møder ham i Vollsmose frem til episoden i Rosengårdcentret, virkede WF som regel altid glad.

- Derfor kommer det fuldstændig bag på mig, at han kunne gøre det, siger den bekendte.

Radikale synspunkter

WF er lige som sine tre brødre og to søstre født i Libanon og har radikale synspunkter om situationen mellem palæstinensere og israelere.

Ifølge kilder, avisen har talt med, bliver han overivrig, nærmest firkantet, når talen falder på politik.

Især i diskussioner om den årelange konflikt i Mellemøsten er WF udtalt patriotisk og lægger som mange andre palæstinensere ikke skjul på sit had til Israel og jøder.

Ifølge sin forsvarer, advokat Bjarne Rasmussen, nægter han at have skudt med henblik på at dræbe de to israelere, men har erkendt at have været til stede og at have haft en pistol.

Flere at de kilder, Stiftstidende har talt med om WF, har ønsket at optræde anonymt. Deres navne er dog redaktionen bekendt.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Fra rollemodel til pistolmand

Fra rollemodel til pistolmand