10 familier styrer salget af narko på Fyn

I modsætning til i resten af landet står indvandrerfamilier bag størstedelen af salget af narko på Fyn.
Foto: Colourbox

10 familier styrer salget af narko på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der står indvandrere bag store dele af narko-kriminaliteten på Fyn. De er ikke samlet i bander, men kan godt finde på at arbejde sammen

Kriminelle indvandrerbander som Black Cobra og Den Internationale Klub kæmper om narkomarkedet i Jylland og på Sjælland. Modstanderen er Hells Angels og deres støttegruppe AK81.

Men på Fyn er situationen anderledes.

Ud over Hells Angels er det her 10 stærke indvandrerfamilier, der styrer store dele af narkosalget.

- De kriminelle indvandrere på Fyn er ikke struktureret på samme måde som for eksempel rockerne. Det er primært enkeltpersoner, men også familier med mange brødre, der står bag salget af narko. Der er tale om stærke familier og stærke personligheder, forklarer Kirsten Fischer, der er leder af Fyns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

Tre til ni søskende

Fyens Stiftstidende har kendskab til mindst 10 familier med udenlandsk baggrund, som i større eller mindre omfang har stærke bånd til narkomiljøet på Fyn.

Fælles for dem er typisk, at brødrene i familien, lige fra grupper på tre til ni søskende, arbejder sammen om salget af stoffer med de ældste brødre i spidsen. Disse brødre er desuden flittige gengangere i de fynske retsprotokoller, og mange har fængselsdomme for grov kriminalitet som vold, røveri og salg af narkotiske stoffer.

En familie har således to brødre, som har været direkte involveret i flere af efterårets dramatiske knivoverfald. De sidder i øjeblikket begge varetægtsfængslet.

Ingen bander på Fyn

Ifølge Fyens Stiftstidendes kilder i og omkring indvandrermiljøet kan man ikke sige, at de 10 familier er fasttømrede kriminelle bander.

Mange kender dog hinanden på tværs af familierne, og det sker også ofte, at de arbejder sammen.

Den betragtning bliver der nikket genkendende til, hvis man spørger i det kriminelle indvandrermiljø.

Her forklarer 18-årige L.N., at der er stærke familier med meget indflydelse:

Hver mand for sig selv

- Men det er ikke udelukkende familierne, der styrer. Selv om nogle større familier er mere involveret end andre, så betyder det ikke, at det er dem, der bestemmer. Det er hver mand for sig selv.

De voldelige opgør, der har været på Fyn, er ikke sammenstød mellem bander, men derimod enkeltpersoner med tilknytning til narkomiljøet.

Kim Kliver, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, bekræfter:

- Der er ingen bander på Fyn, som vi kender dem i Københavnsområdet og andre steder. Men der er interne aktører i Vollsmose-miljøet, som vi finder interessante.

Læs mere i Fyens Stiftstidende søndag

10 familier styrer salget af narko på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce