Håndboldens superstar


Håndboldens superstar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns første herrelandsholdsspiller er død

Tidligere værkfører Jacques Pierre Devantier, Svendborg, der forleden i en alder af 84 år døde efter en periode på et lokalt plejehjem, betyder endegyldigt farvel til en af landets i sin tid dygtigste håndboldspillere og Fyns første på landsholdet.

Jacques P. Devantier, der var født og opvokset i Svendborg, blev uddannet som blikkenslager og rørlægger. I flere år var han værdsat værkfører ved elektronik-virksomheden Etronic A/S Svendborg.

Udadtil blev han mest kendt som mangeårig fremragende håndboldspiller, en af landets dygtigste.

Jacques P. Devantier legede med håndbolden allerede fra drengeårene og udviklede sig til en robust og farlig skytte, kendt for sine velrettede underhåndsskud, men en overgang også som inspirerende træner.

Sammen med sin bror Børge, der efter håndboldsucceser i Danmark emigrerede til Canada, og Poul "Miller" Andersen udgjorde de tre i deres sportslige glans-år den frygtede Svendborg-kæde på SH's håndboldhold, der i en periode høstede store triumfer.

Alle tre blev udtaget til landsholdet, hvor de dels nåede gode sportslige præstationer, dels havde mange fælles kammeratlige oplevelser. Det var i perioden 1946-1957, Svendborg-brødrene boltrede sig på håndboldbanerne, og Jacques P. Devantier nåede at lave syv mål i sine ni landskampe.

Broderen Børge rejste til Canada, blev mekaniker, værkfører, selvstændig, underviser og kørelærer - men spillede i mange år stadig med stor succes både hånd- og fodbold

Undervejs i deres karriere havde Svendborg-spillerne den oplevelse, at et af dansk idræts største navne, Knud Lundberg, om sommeren kom til Svendborg for at træne og opmuntre spillerne - han holdt meget af den moderne, friske håndbold-facon, han mødte i SH, hvor der blev lagt vægt på, at kampene frem for alt skulle være fornøjelige - både for spillerne og for publikum.

Håndboldens superstar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.